Teksten om præ- og postbiotisk hudpleje og hvad de hver især kan er HER og nedenfor ser du produkteksempler….
Fra venstre: de_CURE Microbiome Repair Mist med hyaluronfugt, antioxidant-superfood fra kål, grøn te, havtorn, ingefær, gurkemeje og Ashwagandha samt inflammations-dæmpende provitamin D3 og Shiitake svampe * Lancôme Advanced Génefique Youth Acitvating Concentrate har et opdateret præ- og postbiotisk indhold med Bifida ferment som no 2 på ingredienslisten, Lactobacillus, gærekstrakt og mange præbiotiske ingredienser * Rebiome er en dansk serie med Fensebiome™, et ‘pre & probiotisk complex’, som ikke er levende probiotiske bakterier men styrker hudens mikrobiom. Læs mere om den spændende serier HER * Aurelia Resurfacing Serum indeholder deres eget udviklede Protida™, som er et ikke-levende probiotisk ekstrakt (Bifida Ferment Lysate) selv om de kalder sig probiotisk hudpleje. Serum indeholder desuden niacinamid og Bakuchiol, begge anti-inflammatoriske. Jeg indsætter link HER til det engelske site, så du kan læse om teknologien.
Bak Skincare er en probiotisk serie med levende bakterier som også har f.eks. en postbiotisk kropscreme, og de skriver det tydeligt på emballagen ♥ Fermentet er fra rødbede, som har opnået ry for at balancere hudens mikrobiom. Læs mere om serien HER. PS: Probiotiske produkter til krop er ikke derude, for ‘floraen’ er utrolig forskellig på kropshuden – som regnskov og ørken, som Trevor Steyn, Esse Skincare beskriver det, og dermed vil det være en vanskelig probiotisk cocktail * Votary Natural Glow Day Cream indeholder ferment af granatæble og radise, gærferment, Aloe vera bladekstrakt, Bakchiol samt flere planteolier * Peter Thomas Roth Vital – E Microbiome Age Defense Cream ruller hele forsvaret ud med antioxidanter og beskyttelse mod forurening og blåt lys samt pre/postbiotisk Fensebiome™ * Oskia Rest Day Comfort Cream Microbiome & Barrier Support har radise- og Lactobacillus ferment og en lang række stærke fugtingredienser samt ceramider, aminosyrer, vitaminer og anti-inflammatoriske ingredienser. Jeg linker til den engelske side HER, hvor I kan se alle ingredienser.
Carina C skriver
Kære Lise. Jeg vil gerne spørge, hvad du mener angående kollagen. Kan det kun spises, eller findes det I optagelig tilstand som smørelse? – Og har du mon et bud på hvordan og hvor meget, man vi skal beskytte os mod de “blå stråler” fra div. digitale skærme?
De bedste hilsner Carina C
Lise Grosmann skriver
Carina C: Dejligt at høre fra dig Carina <3 Kollagen er - som du selv lidt mistænker, kan jeg læse - et stort molekyle, der ikke umiddelbart kan optages. Peptider og retinol samt C-vitamin er de mest nærliggende boostere, men der sker også andet på kollagenfronten. Man har i primitivt havliv fundet det, man kalder stam-kollagen/collagen 0, og det er der store forhåbninger til inden for medicinen men der er også fokus i kosmetikken. Jeg skriver om det inden for 1-2 uger.
Blåt lys skrev jeg om her https://www.lisegrosmann.dk/skader-blaat-lys-din-hud/
Mange hilsener, lise
Carina Christensen skriver
Mange tak for dine gode svar, – det var faktisk lige noget i den stil, jeg tænkte på! Jeg kan se debatten fortsætter, så jeg hænger på. – Også tak for linket! om “blåt lys”! De bedste hilsner Carina C <3
Lise Grosmann skriver
Carina Christensen: Dejligt, at det var noget, du kunne bruge. Og som nævnt, så vender jeg tilbage med kollagensnak. God weekend og mange hilsener <3 lise