Jeg laver ikke æblemost, men måske er du en af dem, og så vil jeg lige dele nogle råd og advarsler fra Fødevarestyrelsen:
#1 Undgå rådden frugt. Skær æblet igennem og tjek ved kernehuset. Råd kan indeholder svampegiften patulin.
#2 Skyl frugten flere gang og opbevar på køl for at undgå råd indtil den skal presses.
#3 Hjemmelavet most har kort holdbarhed. Opbevar på køl og drik samme dag (og undgå vækst af listeria).
Der står mere HER, og jeg kan se, at med mine besøg af rådyr og fugle, så skal jeg ikke lede efter nedfaldsæbler mere, jeg må op på stigen!
Pernille S skriver
SÅ fru Grosmann. Var der ikke een som skulle holde fredagsfri?!😂🥰
Lise Grosmann skriver
Pernille: Jo, og hun skulle til damefrokost med gode kolleger i Hellerup, men ved du, hvad der skete…. i går aftes aflyste værtinden, for datteren var blevet syg og lå med feber. Det må være vigtigere for enhver mor. Og den sortfodsskine, som hun er vild med, den forærer jeg nu til naboen, for her bryds vi ikke om.
Sådan kan det gå og enhver forstår jo valget mellem sygt datterbarn og frokostgæster. Og SÅ var det, at jeg blev opmærksom på Fødevarestyrelsens IG-opslag og tænkte, at det måske ikke var alle, der fulgte dem og ej heller alle, der var klar over risikoen, og så blev det til et par linjers skriv.
SIKKE en smøre, du fik, bare fordi du er venlig <3
Pernille S skriver
Sød smøre! Og tak!
Øv for aflysning. Tror du havde glædet dig. Så rigtigt – et sygt barn overrouler alt!
Wow at give en sortfodsskinke. Det er en pragtfuld værtsgave!
Jeg skal i dag købe en ny smoothie blænder; bl.a.til alle stødte nedfaldsfrugter.
🙋🏻♀️💞
Lise Grosmann skriver
Pernille S: Åh tak kære <3
Ja, sådan en kvindekvartet er ikke det kedeligste, men nu har vi rykket til oktober, så er der noget at glæde sig til. Jeg håber, naboen stadig er raske efter spisning af det temmelig modnede kød, jeg har ikke hørt noget.
Skal du ikke også tørre æbleskiver, som man gjorde førhen. Jeg har nogle i et glas, som er mange år gamle, de ser stadig friske ud og manden smagte for nylig på dem. De fejler ikke noget men smager ikke af så meget mere. Nogle af dem lykkedes det at tørre i sol men resten måtte i ovn på 50 grader så vidt jeg husker. Ikke CO2 comme il faut, for de skal vist have lang tid.
GOD weekend <3