Med mere tid – i hvert fald mere tid hjemme – og børn i huset, som måske kan deltage, tænkte jeg, at I måske kunne bruge en opskrift på husets næsten sunde ? – småkager. Jeg bør indrømme, at det er min mand, der bager dem, fordi mit talent på det område er nærmest ikke-eksisterende. Så far deroppe: De penge til husholdningsskole var spildt.
Da min mave har det skidt med hvedemel, så laver han dem med fint blendede havregryn i stedet og masser af også blendede/hakkede mandler samt kokosmel og solsikkekerner.
Det skal du bruge: 100 gram smør * 80-100 gram lyst rørsukker * 50 gram mel eller havregryn malet til mel * 250 gram nødder/kokos/solsikkekerner blandet efter smag og behag * 1 stort æg * 1 tsk bagepulver * 1 stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker.
Sådan gør du: Smelt smør i gryde ved lav varme og hæld det over sukker i skål. Rør det sammen. Bland bagepulver og vaniljesukker (hvis det er det, du vælger) i havremelet og bland det sammen med de øvrige ”tørre” ingredienser (hakkede mandler, solsikkekerner osv.). Herefter kommes æg samt smør/sukker i og der røres godt. Sæt dejen med to teskeer i klatter med lidt afstand på plade med bagepapir. Bag i 200 grader varm ovn ca. 8 minutter.
Du kan lige nå det, så der er cookies til eftermiddagskaffen. Eller som gave til en, der trænger til lidt kærlig omsorg.
Pernille Skov Thorsted skriver
Tak for opskriften. De skal helt sikkert prøves ???
Lise Grosmann skriver
Pernille Skov Thorsted: Uh, de er goe <3 manden-min har lige bagt ny portion. Hvis du kan få vaniljestang, der er til at betale, så er det bedst og man kan jo også hakke lidt chokolade i (: God dag kære
Karina skriver
Tak for opskrift – til Jørgen og dig.
De ser dejlige ud – og skønt, at der ikke er hvedemel 🙂
Lise Grosmann skriver
Karina: Han har lige bagt en ny portion, de går hurtigt i disse dage de søde sager (;