Baggrunden på mine fotos i går var fra artiklen her i pej-gruppens trendmagasin (tt) 01. Artiklen De nye ‘foodies’ er skrevet af Cathrine Gro Frederiksen, trendresearcher og ejer af Alikelihood, og hun spår stigende interesse for mad – også hos unge. For eksempel omtaler hun en amerikansk undersøgelse, der viser, at mere end halvdelen af en gruppe unge, man spurgte, hellere ville deltage i en madfestival end en musikfestival. I artiklen sætter Cathrine GF fokus på tre trends, som hun spår en kommerciel fremtid. Om de får det er jo op til os, forbrugerne, men kig med og fortæl gerne, om du allerede er på eller synes, at noget af det tiltaler din indre foodie.
Foto ohso.com
Trend 1 – Micro Functional kan vi nok konstatere allerede har godt fat i mange – det er tarmen, de gode bakterier og fermentering. Her nævner Cathrine GF, at man ser en spirende trend i landbruget for at interessere sig for jordens mikroliv, den gode humus, som de kalder det inden for økologien og den biodynamiske dyrkning. Den trend måtte godt brede sig for min skyld.
Der er fuldt fokus på enzymer i forskellige produkter som f.eks. Master Molecule fra Nestlé, der stimulerer stofskiftet, så den, der indtager drikken, forbrænder, som hvis hun/han motionerede. Læs mere HER
Spiring melder sig også igen helt i tråd med syre/base-trenden. Way Better Snacks sælger snacks og chips, der ligner dem, vi kender, men kernerne er aktiveret, som de kalder det, ved spiring. Og det er jo helt rigtigt, at man bedre får udbytte af proteiner, fedtsyrer og vitaminer, når frø, kerner, bønner er spiret. Læs mere HER
Øl er en god gæret drik og Kombrewcha er en øllignende drik, brygget så mikrobakterier og vitaminer er aktive og leverer sundhed. Læs mere HER Og sidst men absolut vigtigt nævner Cahtrine GF ohso chokoladen, som er tilsat et boost of friendly bacteria men er uden mælk, gluten eller kolesterol. Det bliver da nemmere og nemmere at fortælle sig selv, at man skal spise chokolade. Måske skal vi efterhånden erstatte 80/20 med 50/50! Læs mere HER
Foto homemate.dk
Trend 2 – Real Food Fast ja tak, siger de fleste af os vel, i hvert fald nogle dage. Cathrine GF spår da også, at convenience vil nå hidtil usete højder. Men mad i en fart er ikke længere nok, vi vil have etikken med i måltidet – gerne øko og fokus på miljø og dyrevelfærd. Foto er en ret fra danske Homemate, som er udviklet i Torvehallerne i København. Læs mere HER
Og i stil med det er der Munchery med kokke-kokkererede måltider, som færdiggøres hjemme. Læs mere HER En anden trend, som allerede har været stor et stykke tid i New York er to-go-med-suppe eller nærmere fond, for der er tale om et shot med intens indkogt smag. Læs mere HER Eller Bounce, som er små måltidskugler som minimåltider. Læs mere HER
Foto bittyfoods.com
Trend 3 – The Alternatives med kød uden kød og alkohol uden alkohol, mælk af korn og kager bagt på insektmel. Det er nok i mine øjne den mest interessante af disse tre trends, men måske også mere tvivlsomt, om det slår an bredt herhjemme.
The Herbivorous Butcher er startet af et par, som besluttede at åbne en slagterforretning – uden kød. Ikke desto mindre har de kødboller, spareribs og pepperoni i deres sortiment samt vegansk ost og brød. Læs mere HER Den tømmermandsfri sprut som whisky, gin og tequila uden alkohol står Arkay Beverages for, læs mere HER
Og så er der Oatly, som har lavet mælkelignede produkter som kakaomælk og yoghurt med fibrene fra kornet i siden 1990, og nu forstår alle budskabet, som bl.a. udspredes på egen TV-station Oatly TV. Læs mere HER Jeg har gemt det bedste til sidst. Tror jeg nok. For jeg har jo aldrig smagt kager bagt på insektmel. Men jeg tror på, at vi kun har set begyndelsen på den trend, der hedder ‘insektkød’. De er nemmere at holde end køer, fylder mindre, prutter mindre og er langt mere proteinrige. Læs mere HER
Else D skriver
Mange interessante informationer om fremtidens trend. Specielt chokoladen er nok værd at stifte bekendtskab med. Insektmel – det skal nok komme. Insekter spises jo andre steder i verden.
Jeg er spændt på at høre om det, når “nogen” har testet kagerne ?
Lise Grosmann skriver
Else D: Indtil den er her, chokoladen, så kan vi faktisk trøste os med, at den gode mørke kakaorige chokolade jo ikke er usund. Og insektkødet, det kommer, kloden har i hvert fald ikke råd til andet end at finde et alternativ til bøffer i den mængde og slags, som vi spiser i dag.
Anneka skriver
Hvor er det altså spændende! 🙂
Dine indlæg -og tendenserne! Jeg klikkede selvfølgelig fluks på det chokolade-link! 😉 Jeg tror jeg nemt ku bytte om på 80/20 hvis det er en udvikling der fortsætter.
Meget af den mad vi kan købe i supermarkedet har i mange år været unaturlig, tilsat alverdens mærkelige E-numre o.lign, gennemgået forskellige behandlinger.
At den så bliver beriget med gode ting, må vel være om ikke godt, så bedre.
Japan er mange år foran på det område. Bruger feks i stor udstrækning Stevia, som alternativ til alle de kunstige sødestoffer vi bruger i vesten.
Men godt med det Real Food. For så længe vi kan få gode sunde råvarer, hvorfor i alverden skulle vi så ikke nyde det.
Kh Anneka
Anneka skriver
Ps. Men det med de kødalternativer har jeg aldrig forstået for jeg synes jo ikke man går glip af noget.
Lise Grosmann skriver
Anneka: Jeg skulle lige læse dit PS et par gange, før jeg forstod….og ja, du har ret (:
Lise Grosmann skriver
Anneka: Jeg er jo også for Real Food, men jeg indrømmer, at de nye trends jo har – mange af dem – en fornuftig tilgang. Og vi er jo alle til fals for noget hurtigt og sjovt ind imellem måltiderne. Eller måltider, vi ikke selv skal hakke og snitte men bare kan sætte i ovenen. Og den chokolade, den ser god ud – og sjovt site. Kh Lise
Tini Tina skriver
Jeg er så meget med på alle 3 og jeg håber og tror på de vil slå igennem herhjemme.
Lise Grosmann skriver
Tini Tina: Noget er jo allerede, men det er jo ikke nok, at vi er nogle, der synes om ideerne, der skal jo penge i kassen hos dem, der satser på dem. Men jeg er enig.