Kål indeholder bl.a. kaemferol
Hvad skrev jeg for nylig….hvis man venter længe nok, så dukker ting op igen. Som nu P-vitamin. I ved selvfølgelig godt, at betegnelsen for længst er afskaffet, fordi man ikke kan gemme tusinder af forskelligt virkende stoffer bag en fællesbetegnelse. Og slet ikke kalde dem vitaminer, når de reelt set ikke er vitaminer – selv om de arbejder side om side.
Så når I står og vil købe en creme, der nævner P-vitamin på indholdssiden, så ved I, at det dækker over bioflavonoider og carotenoider, og vil selvfølgelig spørge, om der er tale om hesperidin, quercetin, lutein, genistein, catechin, lycopen, beta-kryptoxantin, capsaicin eller……
Nej, selvfølgelig vil I ikke det, for den stakkels kvinde bag disken er ikke ansvarlig for, at producenten anvender en vildledende og forældet betegnelse for at gøre en nyhed ud af noget, vi har kendt længe. Og i øvrigt er det afgørende for virkningen, hvilket stof, der er tale om. Altså, hvad det er testet for at have af effekt på huden. Men selvfølgelig kan man godt lave en cocktail – det er faktisk en god idé – og kalde det ‘antioxidanter’*.
Og uanset om og hvis og hvilke, der anvendes i sera og cremer, så er og bliver det allervigtigste at få dem i naturlig form gennem det, vi spiser. Så, som jeg ofte har skrevet, spis kulørt….hele regnbuen! Vær tilbageholdende med store tilskud af enkeltstoffer (det gælder også vitaminer), for det er stoffer, som naturen har bestemt skal være til stede i små mængder. Lidt af meget er bedst. Ofte er det nemlig sådan, at ét og samme stof kan beskytte i en lav dosis og være skadeligt i høj dosis. Allermest opmærksomme bør gravide være. Læs mere HER og HER
PS: Hvis I ser betegnelsen F-vitamin, så er det heller ikke vitaminer men essentielle fedtsyrer.
Og I skal huske at kigge ind igen i morgen, for der er noget in the making, som I helt sikkert gerne vil have på hylden eller i tasken eller hvor I nu gemmer den slags grej!
* Ilt er som bekendt et tveægget sværd, vi kan ikke leve uden, men ilt har også skadelig virkning. Hvis jeg nu var en gammel hunelefant, som nogen så kærligt har kaldt mig, så ville jeg have enorm antioxidant kapacitet og leve længe. Men var jeg blevet en døgnflue, ja så ville jeg for længst være død. Jeg er jo så faldet et sted midt imellem som menneske og håber, at jeg holder lidt endnu.
HeLene skriver
Skønt billede. Hvordan skaber man den lilla kål?
Jeg spiser ellers almindelig kål i nogen form hver eneste dag med få undtagelser. Men regnbuen den er jo ikke forekommende på det almindelig julebord, så lidt beige kost tror jeg det blevet her et par dage trods rødkål og grønkål blev det mest brunt, og ja, det ses på huden (det var nok også mælkeprodukterne som jeg normalt undgår, men hvem kan stå for lidt piskefløde en gang om året? Café con panna, mums).
Så det er meget godt at huskes på at komme tilbage op på det grønne i alle farver. Fik lige en gigantisk grøn smoothie igår med masse spinat, ingefør og citron, samt frossen papaya og ananas. Meget opfriskende efter den tunge julemad.
Tak for at underholde med blogindlæg i den her lidt stille tid og, hvis du ikke kikker ind igen før nytår så må jeg få lov at sige:
Ønsker jeg dig og alle skønne læsere et fantastisk, sprudlende, godt og sjovt Nytår! <3<3<3
Lise skriver
HeLene: Hov, jeg havde nær glemt din kommentar og spørgsmål. Jeg tror, det må være en naturlig mutation, man fremelsker. Man kan i hvert fald få dem økologiske, og så kan det ikke være gensplejsning.
Julen er det, jeg kalder ‘kød- og kartoffelfarvet mad’ og simpelt hen bare ikke særlig dekorativt.
Nytårsmaden er lidt mere åben for variation. Jeg burde hente torsk i Odden eller Rørvig, når vi nu har to så fine fiskeudsalg, men jeg tror nu, det bliver deres varmrøgede laks til forret, og så kan manden få en bøf bagefter. Og SÅ bliver det dejligt at komme ud af madtraditioner og spise kulørt igen.
Jeg kommer nok lige forbi og ønsker godt nytår, men en god ting kan ikke gøres for ofte, så på for-godt nytår <3
HeLene skriver
Tak for svar, og hyggelig at se dig igen, håber julen været skøn og med meget hygge og samvær. Det var et par hyggelige dage her hjemme. Jeg spiser også ofte fisk til nytår, og flere farver, ligesom du. Man vil jo have noget frisk mad efter alt det beige. Fisk og rejer er jo det rene hud-gode, ik?
Ja, jeg ønsker Godt Nytår hele tiden for tiden, og jeg så jeg jo lige det kursive skriv der du lovede at komme tilbage samtidig med at jeg trykkede send på beskeden, LOL.
Godt jeg ikke skriver under kontrakter til daglig for så skulle jeg nok være mere omhyggelig med det med småt… Må skaffe stærkere briller!
Krammer! <3
Lise Grosmann skriver
HeLene: Tænk sig, der var lukket i Rørvig, men så har vi da en fiskeforretning i Nykøbing som var leveringsdygtig i den ønskede varmrøgede laks. Og du har helt ret, det kommer heeeelt ud i huden <3
Hvis nu jeg var en lille stump på 6-8 år, så kunne julen nok ikke vare for længe, men jeg er egentlig ret tilfreds med, at det bliver hverdag, jeg synes, jeg har hevet ned af hylder rigeligt nu. Men vi tager lige i morgen med med brus og det hele. Kransekagen (van Hauen fra Irma til 65 kr.) snuppede hunden Nikko op af mors taske mens hun var i Netto, så det skal vi ikke have noget af. Hold op, hvor jeg kom til at råbe højt der på parkeringspladsen (;
Lige om lidt afsløres vindere, jeg sidder og tager mod til mig og har fundet på nogle ekstrapræmier, fordi det er så svært....førnytårskram