Min mor elskede at spise det brusk, der sidder for enden på kyllingeknogler, og når hun gjorde det, så gjorde jeg det jo også. Indtil jeg mødte min mand, som spærrede øjnene op i væmmelse. Man spiste også marv dengang og jeg har hørt, at der var dem, der smurte det i ansigtet. Ikke fordi det var vi-spiser-drikker-smører-os-med-kollagen korea-hypet, men fordi man udnyttede, hvad man havde.
Måske er det den gamle historie med malkepigerne, silkespinderne og drue-og kaffeplukkerne, der opdagede, at en udmattende arbejdsdag trods alt resulterede i, at hændernes hud blev pænere. Nogen så i hvert fald noget i det og fik stofferne i kapsler og under skruelåg som ud-og indvortes hudforbedrende ingredienser. Tanken om at udnytte og genbruge fra produktion kender vi fra serier som CoffeeBerry og Revalé samt Caudalie og Sensai, der genbruger fra henholdsvis kaffe-, vin- og silkeproduktion.
Seneste skud er serien Feel Iceland, der som navnet antyder er fremstillet på Island af det, der ikke bliver spist af den fisk, der fanges i Nordatlanten. Strukturproteiner med et teknisk udtryk, ’amino marin kollagen’ der bygger op, hvad sukkerskidt og sol bryder ned. 9,4 g for hver 10 g pulver lige til at drysse og mixe i hvad man nu foretrækker (se opskrift HER). Og ellers er der Age Rewind kapslerne med hyaluron og vitamin C foruden den særlige enzym-behandlede kollagen. Og dem har jeg nu taget i en ugestid, så det er for tidligt at mene noget om effekt.
A propos strukturproteiner og sukkerskidt, så betyder det i den forbindelse rigtig meget, at dit daglige søde shot kommer fra frugt. Både fordi der følger vitaminer og antioxidanter med, men også fordi frugtfibrene giver en langsom optagelse af kulhydrater og celle-optageligt vand. De hurtigt optagelige kulhydrater i f.eks. brød karamelliserer (glykation) derimod hudens fibre og så er de ikke meget bevendt som hudkorset.
Som du kan se på foto, så er der også en lille fræk sort flaske, det er Age Rewind Collagen & Enzyme Serum, seriens udvortes kollagen/hyaluron-boost med marine enzymer, som sikrer, at det gode hudstuff når godt ned i huden. Jeg ser billedet for mit indre blik af, at det mødes derinde – kapsler/pulver og serum – og hudens elastikker bliver som unge og trækker, hvad sunket sydpå er, tilbage og på plads.
Det er islandske Thorbjörg Halsteinsdottir, der har indgået samarbejde med N’Age, som er idékvinden bag at tage serien til Danmark, og den kan købes hos N’Age i København og Århus og kommer også på de øvrige klinikker – og ellers kan den købes på webshop.
PS!!! Vil Karina melde sig HER og med adresse på hello@beautyblog.dk, så alle der vandt Elizabeth Arden PRO Triple Action Corrector SPF 50 kan få deres produkt! På fredag trækkes ny vinder!
HeLene skriver
Det med enzymer virker så interessant, og tak for du husker mig på det med kollagen igen.
Jeg burde også begynde at lave min bone-broth igen, det gør jeg i perioder og så tror jeg det er lidt det samme man får som af at spise kyllingebrysk… Men det er mere af en vinterting, det der med varm buillon, så det havde gået i glemmebogen, om end det kan bruges hver dag, hvis man bare tager sig tid at lave det (i 24-48 timer)…
Så står det mere hel frugt på min huskeseddel idag! Og jeg vil også huske alle som læser med på at virkelig nyde den friske danske hvidkål, nu hvor den er så knasende og frisk, jeg er helt gået hvidkål amok.
Det smager simpelthen himmelsk når man snitter det på et mandolinejern og blander med andet godt fra den danske have.
Lise Grosmann skriver
Helene: Ja, lige nu kalder vejret ikke på varm buillon, og i øvrigt skal man ikke overdrive indtagelse af kødprotein. Og du har ret, kålen er vidunderlig, når den er frisk og tænk, at den holder og er der hele vinteren lige som rodknolderne (; Mad er ikke det værste, man har, og hvor er vi heldige endda at kunne vælge favoritter (: