Dr. Perlmutter kan godt se at få opdateret sin kostvejledning*, for med årskiftet kommer der trend forecasting på alle hylder. Også for fremtidens mad. Og jeg ved, at der er et par stykker af jer, der vil juble over at være firstmovere, for gurkemeje og matcha rykker ind her og der og i alle drikke. Meeeeen kaffen er ikke ude – Perlmutter er i øvrigt stor anbefaler af kaffe – nu skal der bare svampe i. Nej, ikke de sjove, bare svampe.
*)Selvfølgelig anbefaler han andet end fedtstoffer, selv om de ifølge ham bør udgøre hovedparten af vores kost.
De breder sig i øvrigt også på badeværelseshylden. Og hvem var en firstmover her – the one and only fab dr. Andrew Weil. De er nemlig foruden alt muligt andet også antiinflammatoriske. Og DET (som Weil kalder ‘ilden indeni’) bliver overskriften på mange trends to come. Selv om nyt er det jo i realiteten ikke.
Læs her, hvad Weil skriver om svampe og om ikke at spise champignon og slet ikke rå.
Jeg vil lige minde om, at ingefær som sin gule fætter også er antiinflammatorisk og begge er anbefalinger fra dr. Weil. Også til Origins, som han ingrediensurfer for til serien Dr. Andrew Weil for Origins. Og så donerer han i øvrigt, hvad han får ud af det til forskning i integrativ medicin. Han arbejder nu på næste step, Integrative Medicine Library. Jeg er stadig vild med Weil.
Maden skal også til at smage af blomster, og så skal der låg på affaldsspanden, så vi udnytter noget bedre. Lige det tror jeg kommer til at vare lidt. Men læs selv HER og husk at se videoen.
Og så dagens allerbedste nyhed, chokolade (og rødvin), det får liv i gamle celler, så de opfører sig som og ligner unge…..Læs HER
????Kære Eva.
Jo jo det var nemlig det foto…
Ja tror også det vil tage for meget tid , men også fordi jeg har så stor en frihedstrang tror jeg. Får ihvertfald lidt klaustrofobi ved tanken om FB.
KNUS
Jeg er også vild med Weil, og med Perlmutter – og med gurkemeje faktisk (og ingefær) også, endelig mere af det i alting, både til at smøre og til at drikke/spise.
Men åh nej – jeg elsker champignoner, og faktisk især rå, som jeg elsker stort set alle grøntsager – øv, at det ikke er så godt alligevel. Så skal der måske nok udvælges nogle andre svampe næste gang..
Og min kæreste er vild med “pickled foods”, som der vist desværre frarådes af de samme årsager.. sikke noget. Men får ham nok ikke sådan lige til at stoppe med de hjemmesyltede rødløg 😉
Sidsel: Ja, det var noget hø, det med champignon og især rå. Jeg er jo selv til den rå side. Men rødderne har vi da lov at have (; og jeg nyder mine daglige shot med masser af ingefær.
Med hensyn til mandens hang til det syltede, så skulle du/han måske surfe lidt på bactibalance.dk, der har masser af opskrifter på fermentering af nærmest alt. Her er en på agurker http://www.bactibalance.dk/fermenterede-agurker-i-godt-selskab/
Uhh..Sikken en skøn opdagelse det med chokoladen! ???? Utroligt det kan lade sig gøre.
Kan huske for nogle år siden hvor en japansk forsker opdagede et stof i blåbær som kunne forynge hjernen, som han havde ledt efter i 30år!!
Siden Perlmutter var i DK – og dit 1.skriv, har jeg skruet OP for fedtet og ned for kulhydraterne. Kan mærke maven er glad for det men ellers ikke registreret forskel endnu. Ting tager vel tid :/ (desværre)
Rigtig gog dag kære Lise og I andre herinde og derude ♡
Anneka: Naturen har jo opfundet det til os, men nu kan man bare se det, og det kan vi så godt lide. ISÆR når det er chokolade (sidder lige nu med kaffe og det andet mørke stuff).
Jeg tror, at Perlmutter har ret, fedt indgår jo i så meget i vores krop. Ikke, at han er imod de gode kulhydrater i hel mad (moden frugt og grønt), det er det i alt det andet, rigtig mange kører rigtig meget ned af hver dag. Især i USA.
Og solen kom netop nu, forhåbentlig skinner den også over dig og jer andre <3
Jeg så på en indkøbsliste han havde at der ikke rigtig var rodfrugter eller æbler. Måske tilfældigt. Begge dele har jeg så ikke lyst til at undvære ???????? Bestemmer man jo heldigvis også selv.
Den amerikanske tandlæge forresten jeg skrev til har ikke svaret :/!
Gid der var nogle herhjemme der ville fremstille en alternativ tandpasta. Prolacsan feks
Nej her har småregnet hele dagen. Men i går var der den smukkeste sol! ????
♥
Anneka: Taler vi Perlmutter? Måske spiser de ikke så meget rodfrugter i USA, men som du skriver…..det bestemmer vi bare selv, for det er årstidens grønt hentet op af dansk jord. Og intet overgår danske æbler.
Nej, de får sikkert mange henvendelser, så han svarer nok ikke. Jeg har spurgt Prolacsan bagfolkene, men heller ikke hørt noget.
Ja, i går var en af de helt vidunderlige dage, og vi ved, at vi skal være taknemlige. God aften <3
Ja her er den:
https://ne387.infusionsoft.com/app/linkClick/2886/35c0f0d043913378/746030/ca6207012899fa08.
Himlen er så smuk her lige nu. Og det er med at nyde det ja.
Rigtig god dag ♡
Så sandt, Lise. At man ikke skal leve i angst. Det gør jeg så heller ikke, jeg tænker aldrig over de ting som HeLene nævner, men mere medmenneskelige relationer, de udstødte i samf. osv – ja det lyder vist helt vildt højtravende, det er ikke meningen! Men det er sådan noget der kan gøre mig angst – den her individualisme (selfies – og mig-bølgen; optagetheden af selvet, i ved), som man kalder det, og ting som egoismen i trafikken hvor hveranden bilist jævnligt kører overfor gult-eller rødt. Vi tager mindre og mindre hensyn, fordi vi føler, vi selv er vigtigere end den anden. Det er så skræmmende synes jeg. Det synes i andre uden tvivl også, jeg ved godt jeg connecter til noget andet end dagens post. Undskyld fik bare lige associationer…
og jeg kan iøvrigt også udemærket mærke forskel i kroppen på, hvilken mad jeg fylder i. Tror, i har meget ret i, at mad betyder rigtigt meget, og også kan gøre syg-det ved vi jo som et fact mht for fed kost og kolesterolaflejringer. Imflammation burde jeg sætte mig meget mere ind i; det vil være oplagt i relation til min og datterens leddegigt. Men de vigtigste principper kender vi jo godt, og så vil jeg se linksene i aften. Nu kan jeg Google det- men hvordan får i ingefær ombords? Så meget sushi får jeg heller ikke. Køber indimellem ingefærshots men det er lidt dyrt. Grønt er selvf godt. Måske jeg skulle ønske mig en antiinflammatorisk kogebog af kattene istedet for Victorias læbestift og så lave et halvårligt eksperiment….tak for inspiration, Lise og HeLene ❤️
NB. Jo, alt giften i vores samf – altså pesticider i åer og plastik i havene og huller i ozonlaget. Det bliver man også ked af og nervøs for, og noget af det relaterer sig jo også til det vi spiser.
Eva B: Det hænger jo i virkeligheden sammen – det med klodens tilstand og et skræmmende tegn på manglende empati. En isolation fra virkeligheden og det ansvar, der følger med at leve i den. At bruge af ressourcer, som ingen i virkeligheden ejer uden tanke for, hvor de næste skal få deres fra.
Perlmutter sagde det ved foredraget, hvor han talte en del om pesticider, at vi stemmer med vores indkøbskurv. Vil vi ikke have skidtet, så må lanbruget stoppe med at støtte Monsanto. Det er så konsekvensløst – i virkeligheden fantasiløst – for vi udrydder det nedefra og øverst på fødekæden, der sidder vi.
Nå, men som du skriver, så ved vi det i virkeligheden godt, hvad vi bør spise. Og ja, du skal i den grad kigge nærmere på det med inflammation. Læs eventuelt hos Weil, ingen har talt og skrevet om det som han. Men Perlmutter (og andre selvfølgelig) har også grundigt fat i det. Det er faktisk chokerende.
Mit daglige indtag af ingefær er en ordentlig portion i teen eller simpelt hen bare med kogende vand over. Og så snupper jeg et par af de små tern hver gang, jeg når ned i væskestand. Men der er jo masser af kosttilskud. Ellers er jeg sikker på, at HeLene har mange opskrifter <3
God aften kære
Lise, mht Monsanto. Ved du at en enlig mor fra USA startede en protestauktion på FB, som samlede 2-3 millioner i protestauktion verden over MEN der var såkaldt medie blackout! Blev ikke nævnt i de gængse nyhedskanaler
Anneka: Nej, jeg kender ikke historien, men jeg er ikke i tvivl om, at ikke alle i mediebranchen har modet.
Og jeg har så ofte tænkt, fordi jeg kender så mange dygtige landmænd her, hvor jeg bor, hvorfor de vil forsvare den kemiske industri i stedet for at stille krav til den. Simpelt hen sige: Find på noget andet, vores forbrugere klager over det, vi producerer, når vi bruger jeres midler.
Og så gjorde det jo heller ikke noget, at alle opdagede, at økologi lige nøjagtig er den eksportniche, hvor Danmark kunne passe så perfekt i stedet for at slås på priser med Polen og andre, der ikke døjer med samme regler og arbejdsløn.
Ja jeg forstår det heller ikke. De kunne netop være forgangsmænd
Anneka: De kunne blive lige så berømte som danish design ((;
Genkender flere ad de ting du skriver Eva. For et par dage siden var der billeder i medierne af brændende elefanter (Lad endelig vær med at google det!) Jeg fik også nærmest angst og blev helt ‘syg’ over det. Over ondskaben vel egentlig. Magtesløsheden.
Bekymrer mig også over klimaændringerne. Dyrearter der forsvinder. Bierne, sommerfuglene..
Mht til trafikken har jeg fået oplyst at der ER sket en stigning siden 2016, efter det havde været faldende flere år, i egoistisk adfærd og ulykker i trafikken, så de vil til at føre kampagner igen. Jeg skrev ind til “Rådet for Sikker trafik” el.lign efter et par episoder hvor var tæt på at blive påkørt i en fodgængerovergang. Hørt andre berette lignende.
Mht til ingefær (og gurkemeje) så bruger jeg det i supper og smoothies (mest grønne, med spinat m.m)
♡ Knus
Årets pressefoto, ja. Mejslede sig ind på nethinden. Den overlevede heldigvis, men forstår ikke hvordan de kan hade de store flotte dyr så meget. Men det der m at være så fattig og afhængig af sine afgrøder for ikke at sulte, som elefanterne ødelagde, det bliver vi nok aldrig i stand til at forstå. Det rigtige ville være at myndighederne byggede en nationalpark og sende mennesket væk. De breder sig jo ind på elefantens græsgange.
Trafikken ja. Har også været v at blive kørt ned i overgangene når folk mener de er berettiget til at køre over mens det skifter til rødt fordi de skal altså hjem og hente børn eller lave aftensmad inden de videre aktiviteter. Jeg er SÅ nervøs for mine teens i trafikken. “Få nu øjenkontakt, altid!” “Vent til krydset er helt tømt!” Vi cykler allesammen rigtig meget.
Tak for opskrifter, søde Anneka! Smoothies skal jeg prøve. Og så selvf den der m en skive i teen.
Knus ❤️
Vil se om jeg kan hitte dig på FB. Og HeLene. I er helt sikkert venner m Fru Grosmann, så stalker lige lidt på dig senere idag, Lise ????
Obs! Kære Eva ♥ Lige først; jeg er altså ikke på FB. Det har jeg ski ikke nerver til ???? Er heller ikke på Instagram el.a. Stædig er jeg.
Men ellers havde det såmænd bare været hyggeligt.
Mht de elefanter. Det her var så to elefanter…Ja vi er enige. Det er vel nærmest en territoriekamp. Har de/vi mennesker ikke fyldt nok, ødelagt nok?!!
Mht trafikken. Det var endda da jeg gik overfor grønt! Den ene gang med 3 gamle damer som blev slemt forskrækket Man skal ikke gå ud fra andre kender færdselsreglerne!
KNUS igen Eva ????
Det var det billede m en morelefant og hendes unge, ikke? Jeg hentydede til een tilskadekommen, fordi det ‘kun’ var den ene, der blev forbrændt. Altså den lille ????
Og det var på FB, jeg så det. Du skal lade være, ja. Man synes man er nødt til at tjekke når man nu er på – folk skriver jo beskeder – men alt det der unødige surferi, totalt tidsspilde. Jeg ville ønske jeg ikke havde oprettet en profil. Skal ha overvejet enten at lukke den eller begrænse den daglige tid.
Knus igen også til dig!
Interessant. Jeg droppede kaffe fordi min krop er stresset, men kan ellers se visse helsefordele med den sorte drik. Der er så mange parametre med mad og den menneskelige krop også. En ting jeg ofte tænker over er hvor maden er fra, hvordan den er behandlet og fragtet mm. Om den været opbevaret i plastik, fx olie, men så senere kommet på en pæn glasflaske, som vi konsumenter køber fordi vi ikke vil hormoner fra plast. Så meget vi ikke ved. Overfladebehandlinger af frugt og grønt. Hvad spiser dyrene, også de øko får fx soya foder, som øko æg, ja en god ide, men hvor meget har de høns været ude og fået vit-D fra dagslys, egentlig. Vi er jo også det vi spiser spiser eller dyrkes på. Det er en labyrint faktisk, og mere viden giver flere spm. Så for mig hedder det altid, hvad er det bedste valg, lige her og nu. Og at lytte til kroppen.
HeLene: Du har fuldstændig ret. Man må informere sig og træffe sine valg på så oplyst et grundlag, som man med rimelighed kan skaffe sig. Livet skal jo ikke gå op i hverken at forfølge trends eller leve i angst.
Verden er en anden i dag end den var bare i 50’erne, og så gik det for alvor løs i 60’erne med at effektivisere og tjene penge. Nu prøver vi at skrue tiden tilbage, eller i virkeligheden er det jo drømmen om idylliske gamle dage, for alt for meget har allerede sat spor.
Men, for der er jo en men, naturen er genial til at hele og begynde forfra. Måske er det og ikke teknologien vores største håb. Og så er der jo trods alt samvittighedsfulde penge og mennesker, der i det små og større kan ændre en udvikling.