Jeg har lyst til at dele opskriften på de syndigt lækre sprøde – og næsten sunde 😉 – småkager, jeg nys har fortæret til min formiddagskaffe. Jeg bør indrømme, at det er min mand, der bager dem. Og da min mave har det skidt med hvedemel, så laver han dem med fint blendede havregryn i stedet og masser af nødder, kokosmel og solsikkekerner samt rosiner og mørk chokolade, der kan spare på tilsat sukker. Hos mig er alt økologisk, men det er jo ingen nødvendighed. Småkagerne er nemme og hurtige at lave, selv jeg kan finde ud af at lave dem….og det siger ikke så lidt!
Det skal du bruge: 100 gram smør * 100 gram lyst rørsukker * (og nu bliver det noget sundere!) 45 gram havregryn malet til mel * 250 gram nødder, kerner m.v. blandet efter smag og behag: Hos os er de 80 gram groft hakkede mandler, de 20 gram hakkede rosiner og resten udgøres af solsikkekerner, kokos og hakket mørk chokolade * 1 stort æg * 1 tsk bagepulver * 1 stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker.
Sådan gør du: Smelt smør i gryde ved lav varme og hæld det over sukker i skål. Rør det sammen. Bland bagepulver og vaniljesukker (hvis det er det, du vælger) i havremelet og bland det sammen med de øvrige ”tørre” ingredienser (hakkede mandler, solsikkekerner osv.). Herefter kommes æg samt smør/sukker i og der røres godt. Sæt dejen med to teskeer i klatter med lidt afstand på plade med bagepapir. Bag i 200 grader varm ovn ca. 8 minutter.
Du kan lige nå det før frokost, så der er cookies til eftermiddagskaffen. Jeg kan fortælle, at de også bliver modtaget med stor glæde som “værtinde”-eller anden gave.
Foto: Jørgen Frandsen
Lise Grosmann skriver
Opfordringen er hermed givet videre….knus!
Gitte Frandsen skriver
Mums, de ser lækre ud. Farmand må vist sættes igang med at lave lidt ekstra og sende dem til sin datter 😉
Knus og god påske til jer begge