Forleden løb jeg over et link på facebook, som nok kan få en vis kropsvæske i kog hos visse personer, men hvad nu hvis budskabet om at undgå at provokere til cancer måske fortjener lidt mere plads i ”kampen” for at ”knække cancer”. Man bør jo erindre sig, at det ikke blot drejer sig om at visse madvar måske er bedre end andre for kroppens sunde balance men nok så meget om fravær af stoffer, der provokerer og udmatter kroppens celler og organer. Alt, hvad vi spiser, skal forbi immunforsvaret i tarmen.
Colin Campbell, som dette link handler om, hævder, at den globale kamp mod kræft er rettet mod den forkerte fjende. Han prædiker sygdomforebyggelse for enden af en gaffel (whole-food plant based) og den gode professor med mere end halvtreds års forsknings-erfaring i ernæring betragter kasein, et protein i mælk, som et af de værste carcinogener. Han er bestemt heller ingen tilhænger af Paleo, South Beach, Atkins eller andre ’high protein’ kostretninger. Heri er han enig med andre kostkyndige læger, som jeg har skrevet om HER
Et af de væsentlige problemer i hele cancer-debatten, siger Campbell, er, at den ligger på lægernes banehalvdel, og læger får minimal eller ingen undervisning i ernæring og de har sædvanligvis ingen erfaring inden for forskning. Og så er der industriens pres på politikere og her står mælke- og kødproducenter stærkt. Campbell har skrevet et utal af bøger, f.eks. er The China Study fra 2005 solgt i over en million eksemplarer og trykt på 25 sprog. New York Times kaldte bogen ’Grand Prix of epidemiology’. Selvfølgelig har en mand som Campbell masser af modstandere og selvfølgelig kører den slags ofte op i et hjørne. Men det er alligevel værd at tænke tanker over, så læs selv HER – også hvad Campbell’s kolleger mener. Og industrien, som mildt sagt ikke er begejstret for Campbell.
PS: Se trailer til dokumentaren Forks Over Knives og her er link til T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies.
Helle Forum skriver
Jeg vil stærkt anbefale alle, der måtte interessere sig lidt dybere for en “bæredygtig livsstil” (og her tænker jeg især på en livsstil, der giver kroppen de bedste muligheder for at bevare sin sundhed) at læse en af verdens førende cellebiologer, Bruce Lipton’s “Intelligente Celler” og, for den sags skyld, også hans “Honeymoon-effekten” og den noget mere krævende “Spontaneous Evolution”. Jeg kan NÆSTEN ikke skrive kort om ham, så jeg stopper her, men kan kun sige: LÆS! Det er decideret “must-read”. KH Helle
Lise skriver
Tusind tak Helle for indspark. Der kunne jo være god grund til at læse alle tre. Vi kan ikke vedvarende stikke hovedet i busken og tro, at hver gang nogen råber superbær så er vi reddet (=fri for at ændre vaner). Vi er nødt til at ‘adfærde’ os i god orden med det, der bekommer os sundest i småt og stort. KH Lise
Lise skriver
Interessant, at den her svar-kommentar til dig Christina gik på. Har lige prøvet de andre igen….men nix! Så mysteriet er bare blevet større (;
Lise skriver
Ifølge Campbell nul mælk og nul kød og især nul ‘færdigmad’!
Christina Hansen skriver
Altså nul kød og mælk?
Eller kun nul mælk?
🙂