…..for bakterier kan også være onde!
Foto: bactibalance.dk
Det er blevet moderne at sanke vilde urter og bær, som der er mange af lige nu. Og det er nu, at alle os med køkkenhave nyder godt af mange timers nursen og kan høste afgrøderne. Så det er også nu, der kan fermenteres, laves smoothies, henkoges og kokkereres grønt.
I disse vegan-tider er det vældig populært, og det er sjældent, at Clostridium botulinum er nogen risiko, men er du ny i faget, så læs alligevel HER, hvad to passionerede køkkenhavedyrkere og fermenteringseksperter, lægerne Lisbeth Rose og Jimmie Kert*, siger om forsigtighedsregler. For selv om vi er ved at lære ikke at være så bakterieforskrækkede, så er der altså stadig farlige bakterier derude.
*De er også forfattere til bogen ‘Sund med dine gode bakterier’, hvor der også er fermenteringsopskrifter. Der var tilbud på sitet så jeg og ingen forsendelsesomkostninger. Jeg skrev om bogen HER
Skriv et svar