For lidt tosset er man vel altid ♥
” Og de der døde celler er det, vi har det så svært med. Udtrykket ‘døde’ gør det ligesom til en uskyldig – ligefrem nødvendig – proces at fjerne af dem.” skrev jeg i går, da jeg skrev om eksfoliering og de nye milde produkter af slagsen.
Men hvis nu man ser et spejlbillede, hvor et lag døde hudceller ikke er ‘problemet’ men derimod egentlige pigmentpletter, grov hudstruktur, store porer, ar, akne eller ens hudjeg trænger til en opdatering for at ligne sit bedste, hvad så med at vælge en peeling, der virkelig tager fat? Og ja, nu tror I da, jeg anti-peel er blevet helt tosset.
Efterfoto Milk Peel
Men dels kan en dyb peeling udrette noget synligt og dels ville jeg, hvis jeg var hud, foretrække at få det overstået i stedet for at blive småpint og plaget flere gange om ugen. Hvis I forstår. En hud, der aldrig har ro for nåle og syrer og måske ikke får den rette efterbehandling (også indefra), den er i sagens natur altid i reparations-alarmberedskab. Det kan føre til inflammation som igen fører til øget sensitivitet, og det er uhensigtsmæssigt i et organ, der er der for at beskytte os.
I november sidste år var jeg inviteret til Healux Klinikken i København for at høre om og overvære en Dermaceutic Milk Peel. Det er en behandling, der udføres på mange klinikker rundt om i landet, og hos Healux er der gratis konsultation og højt professionelt informationsniveau.
Jeg mødte ved den lejlighed læge, ph.d-stud. Jacob Peter Tolstrup, som er tilknyttet klinikken og sin unge alder til trods har et imponerende CV og dagligt arbejde på Dermato-venerologisk Afdeling og Videnscenter for Sårheling, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og Infektionsmedicinsk Klinik, Rigshospitalet.
Før/efter fotos Milk Peel
Han fortalte om forskellige typer peeling, og understregede, at uanset om der er tale om en overfladisk eller dybere peeling, er den rette pH-værdi under 3,0 afgørende. De før/efter-billeder, jeg så, er meget overbevisende og ikke mindst i forbindelse med akne ganske imponerende.
Læs mere HER om de forskellige typer peelings og se før/efter-fotos og priser. HER kan du læse om behandlerne, som er speciallæger, kosmetiske sygeplejersker og kosmetologer. Og sørg nu for, hvis du vil overveje denne type behandling, at du vælger en autoriseret klinik, hvor din hud er i hænderne på veluddannede professionelle behandlere.
Dermaceutic er også en hudplejeserie, som navnet antyder dermatologisk hudpleje og sælges som sådan hos professionelle. Og de har selvfølgelig produkter til behandling efter for eksempel peeling. K Ceutic Post-Treatment Cream og i øvrigt også en rigtig fin C-vitamin, som jeg skal fortælle jer om.
Men faktisk kunne jeg godt tænke mig at foreslå, at hvis man vælger en professionel peeling, hvor flere hudlag forsvinder, at man så udnyttede det til at ‘så’ nogle gode bakterier på den nøgne og forsvarsløse hud med Esse’s de levende.
Og nu har I fri et par dage fra mine kæpheste og fobier. GOD weekend og husk, at jeg er modtagelig for forslag til emner at tage op ♥
Pernille S skriver
Åh, Lise du er ikke kun klog. Du er elskelig og ærlig, for du deler så gavmildt ud af egne erfaringer. Nej, et ansigt der er mere skinnede end spejlet vi betragter os i, er ikke ønskværdigt! Jeg stiller mig tilfreds med ansigtets linjer som de er (blevet), og sætter min lid til at furerne glattes lidt i takt med en gedign forkølelse og rød næse vil takke af! Ha ha, det er ikke sådan med den forfængelighed 😉
Kh Pernille S
Lise Grosmann skriver
Pernille S: Så meget i lige måde til klog, elskelig og ærlig, for du har også delt og åbnet øjne for skæbner i din hverdag. For ikke at tale om den sødeste parykhistorie, jeg nogen sinde har hørt.
Om det hedder glass skin eller det skyldes overpeeling, så er det ikke naturligt for huden at være så blank, og ja lad os velkomme også hudbilledet af vores liv.
Og så GOD bedring kære Pernille <3 Hele min venstre næsefløj er rød af mindst seks små herpessår. Pludselig myldrede blærerne frem og så fik de med Zoviren, og den konstant truende forkølelse, den fik med Urtepensil og Urtegær, og jeg klarer den ski endnu ((; men du er jo ude i livet og endda særlig udsat på et hospital. Kh Lise
Pernille S skriver
Av, Lise jeg niver i egen kind og grunder, om den A-vitamin Step Up fra Environ, som jeg har benyttet gennem flere år, skal stilles lidt på stand by…? Synes min hud er lidt “status quo”, men omvendt, ved jeg jo egentlig ikke, om den bare har nået sit max for hvad den magter at præstere – alder taget i betragtning!
Interessant skriv. Og så er jeg fan når der er seriøse hudlæger ind over med blåstempling fra Bispebjerg Hudklinik 🙂
Håber du har nydt weekenden. Kh Pernille S
Lise Grosmann skriver
Pernille S: Hvis du har mod på det, så vil en dyb peeling jo kunne udrette mere end den daglige A-vitamin. Da jeg interviewede Bonnie Erichsen for nogle år siden om fenolpeeling, som jo fjerner hele overhuden, så jeg imponerende før/efter billeder. Men jeg må indrømme, at jeg på den anden side ikke personligt bryder mig om den der blanke hud, man får. Lige som huden under en vable. Og da man ikke kan fenolpeele halsen, så sidder den jo der og ligner ‘gammel’ hud.
Men Milk Peel er slet ikke så dyb, skal jeg lige huske at nævne.
Jeg har netop i går fået sidste pump af min Environ step 3 og selv om jeg trapper op, så må jeg i hvert fald nok erkende, at min hud ikke kan presses til så meget mere ad den vej. Men på den anden side holder jeg bestemt heller ikke op, for det er min overbevisning, at det så går hurtigere den anden vej. A-vitamin er ikke ‘invasiv’ som peeling, hvis du forstår (; det er et vækstvitamin, vi selv har, og det støtter processer i huden naturligt.
Så lad os fortsætte det gode arbejde Pernille <3
Jo, jeg nød faktisk weekenden og lod rod være rod lige indtil søndag eftermiddag. Der er jo kun en til at fortælle os, at vi skal slappe af, og det er os selv. Håber også, du sagde til dig, at du skulle nyde det. Kh Lise