En afgørende del af forklaringen får du her
Der findes rigtig fin hudpleje til somme tider næsten ubegribeligt billige penge – som serien, jeg nævnte i går. Produkter, der varetager god hudbalance og tilfører den fugt og forsegling, som al hud har brug for i tilpasset udgave. Men hvorfor skal så for eksempel Bioeffect EGF Serum koste over tusind kroner og ligeså et produkt som ZO® Skin Health Complexion Clarifying Serum?
Fordi de ud over de ingredienser, som de deler med mange andre produkter, også har nogle ingredienser/komplekser, som de i mange tilfælde selv har udviklet over flere år på egne laboratorier og efterfølgende fået patenteret eller varemærkebeskyttet, eller man har betalt dyrt for fra eksterne ingrediensudviklere.
Ingredienser, som løser problemer og udretter forbedring. Ingredienser, der koster på firmaets udgiftside og derfor også hos kunden. Og ja, man betaler også for navne og et image, som også koster hård cash at erhverve sig og efterfølgende står man med store krav til uplettet profil og stadig udvikling af stadig bedre ingredienser. Det er ingen sovepude at føre an.
Med navne forventer vi kunder troværdighed, at vi kan have tillid. Det gælder jo i og for sig inden for alle produkter/varekategorier. Jeg betaler for eksempel mere for mine Q10 kapsler fra PharmaNord end jeg kunne få Q10 til fra andre. Jeg betaler fordi jeg vil have den forskningsmæssige sikkerhed for lovet effekt.
Foto: Det er som bekendt jul og gavetid men også spar-penge-tid, for der er rabatter på gavepakkerne. Bioeffect har mange af dem, og jeg ville skele til den HER, hvor du får EGF serum til en måned og den næsten lige så skønne EGF Essence samt fugtcreme, rens og nænsom eksfoliering.
På kosmetiksiden er den bygbaserede EGF i Bioeffect et eksempel, som jeg har skrevet om mange gange. De har min respekt, fordi de har hold i deres forskning, som er unik, men det gælder hele udviklings- og fremstillingsprocessen (det vender jeg tilbage til). Det serum er stadig en storfavorit. Trods sine meget få ingredienser og herunder ingen fedtstoffer, så holder det helt alene min gamle hud i totalt velvære fra natrutine-påsmøringen til jeg står ved spejlet igen om morgenen. Det er faktisk det eneste produkt, der præsterer det på min hud.
I første omgang får huden samme gode fugtfølelse efter ZO® Skin Health Complexion Clarifying Serum. Det indeholder nemlig lige som EGF’en glycerin, og når fine firmaer betjener sig af noget så u-glamourøst og billigt inden for ingredienser, så er det fordi glycerin er en sikker topscorer, når det gælder fugt. Gennemtestet i generationer.
Og så indeholder Complexion Clarifying Serum noget så usædvanligt som salicylsyre i vandopløselig udgave, en formulering, der stort set afskaffer selv minimal risiko for irritation. Men det forhindrer ikke denne dygtige ingrediens i at være specialist i porerensning. Og her er jeg som bekendt med på eksfolieringsholdet.
At vende Complexion Clarifying Serum emballagen om og ingredienslæse er ren ‘juhu’ for den hudplejeglade. Nogle af de stærkeste på fugt, mikrobiom-beskyttende ingredienser (og det er ikke almindeligt, desværre) og så er det som at slå op i et leksikon over lægeurter og planter inklusive stamceller fra dem. Forstandigt bioteknologisk indarbejdet i komplekser udviklet af ZO® Skin Health.
Der er en grund til, at ZO® Skin Health står på virkelig mange kosmetiske klinikker verden over – altså steder, hvor du møder hudlæger og kirurger, og de arbejder jo ikke med hvad-som-helst. Og har du selv eller kender du en, som har akne, så er ZO® absolut specialist. Det lærte jeg for nylig mere om, herunder, at al talg ikke er skabt lige, og det er afgørende i forhold til akne. Jeg vender tilbage til det.
Jo, jeg synes alt taget i betragtning, at det er rimeligt at 50 ml koster 1.090 kr. Der skal bruges creme over, men er budgettet ikke til mere ZO®, så kan man jo udsøge sig en af de prisrimelige, der for eksempel leverer ceramider, som altid og i al hud er vigtige for cellesammenhæng og dermed en sund og robust hud med god cellekommunikation.
Og så er der en ting, som jeg før har omtalt og igen gerne vil rose dem for, og det er deres emballager – de bedste pumpeflakoner og ikke mindst airless-cremekrukker men selv dropperflakonerne er mere lys-, ilt- og bakteriesikre end det meste derude ♥ Og se, det skal man jo huske ikke at glemme, når man sammenligner priser, for det koster jo money for producenten. Lige som det jo altså koster penge at lønne personale også på eget laboratorium, og det er en udgift kun relativt få kosmetikbrands har.
Jeg linker jer til den internationale side fordi det er her, I får flest oplysninger om produktet, og som det kan læses, så er Complexion Clarifying Serum jo faktisk til al hud.
PS: Hvis du nu sidder og husker, at jeg har skrevet noget om patenter i prisbillige produkter som The Ordinary og The Inkey List, så er det helt rigtigt. Men det er jo sådan, at selv patenter har begrænset liv, de udløber på et tidspunkt, og så bliver de pristilgængelige. Som for eksempel Matrixyl 3000, der jo stadig er en fantastisk ingrediens bestående af flere peptider og med ‘papir’ på effekt.
GOD weekend og Lucia og advent ♥
Tina skriver
Kære Lise.
Sikke et godt skriv. Som altid til at blive klogere af. Tak for det.
En anden ting jeg godt kunne tænke mig at høre din mening om er, at jeg i over 6 mdr. har prøvet at bruge vitamin complex serum fra Dermaknowlogy. Min hud er meget glad for den men problemet er at jeg ikke kan få den til at fungere med cremer, hverken dem fra Beautyspace, Decubal eller Woods solcreme som jeg prøvede i sommer. Alt hvad jeg prøver at komme over dette serum fnuldre af. Jeg kan simpelthen ikke forstå det. Har du et bud på hvad der kan være problemet?
Bedste hilsner
Tina
Jette Brinkmann skriver
Tak for et godt skriv ❤️ Hvad er det nu lige, at Q10 er godt for?? Det har jeg da glemt 😊
Lise Grosmann skriver
Jette Brinkmann: Tak, det er jeg glad for <3 Q10 er ikke mindst vigtigt for energidannelse - du får lige et link her https://www.lisegrosmann.dk/37207-2/
Pernille S skriver
Selvklart at produktudvikling koster! Et af mange eksempler fra den medicinske verden er præparatet Panodil. Er ikke klar over om præparatet var patenteret 10 eller 20 år førend tilsvarende med indholdsstoffet paracetamol kom i handlen, og som følge heraf indledtes en priskonkurrence. Måske det samme på et tidspunkt vil gøre sig gældende for BioEffect?
Noget helt andet; jeg irriteres af små hudorme ved den underste del af næsefløjene, som jeg ikke kan slippe af med. Produkter med niacinamid fungerer ellers super andre steder i ansigtet, men ikke under næsen! Så faldt jeg over næsestrips i Normal, indeholdende vitamin c, hvid te, aloe og fersken extrakt. Hvad siger din mangeårige erfaring som kosmetolog – er det et no go, eller…? Kh Pernille 💞
Lise Grosmann skriver
Pernille S: Ja, der er vist endda mange eksempler fra medicinen. På sin vis må det jo være bittert at have knoklet med den forskning, der baner vejen og så se andre plagiere, som det velsagtens kan kaldes i nogle tilfælde. Bioeffect har jo konkurrence fra andre EGF’er kan man sige – ofte fra bakterier men også plantebaseret, men de er jo alene om metoden i deres frembringelse af det humanidentiske vækstfaktor, som er i deres produkter.
Min mangeårige erfaring som kosmetolog var nu ikke så mangeårig, for dengang var det kun fine damer, der fik ansigtsbehandling og så var det, at jeg vandrede videre og brugte fingrene på tastaturet i stedet med udgangspunkt i den viden, jeg trods alt havde med.
Jeg ser ikke noget problem i brug af strips, og du ved jo alt om ikke at begå overgreb, men om du får hudormene med er en anden sag. Har du testet salicyl? Og ellers, hvis de stritter meget op fra hudoverfladen, så kør ganske forsigtigt med en skraber og tag toppen af dem. Men forsigtigt! Kh lise <3
Pernille S skriver
❤️