For er det nu SÅ forfærdeligt på huden
Lige i øjeblikket bliver min næse badet i noget, man normalt desinficerer og rengører med. Isopropylalkohol/Isopropyl Alcohol. For det er på grund af sin evne til at dræbe bakterier, det er i de små servietter, jeg mange gange om dagen renser næseomgivelser med for ikke at risikere nogen infektion overhovedet. Det gjorde jeg i øvrigt også første gang, der blev skåret, også efter der blev taget sting, så det var altså flere gange dagligt i hvert fald et par uger.
Men det, jeg vil frem til og hvor jeg er blevet lidt mindre tilhænger af skrækscenarieadvarsler, det er, at min næsehud faktisk ikke ser ud til at tage det mindste skade. Nu er næse godt nok et område med mange talgkirtler, men alligevel – der er ingen udtørring og tegn på rødme eller irritation.
PST! det og følgende skriv er ingen anbefaling af at starte en alkohol-hudpleje-procedure!
Det satte mig selvfølgelig i gang med googleriet hos et par af dem, der ved noget om the stuff og om hud og hudpleje. Den ene af dem, Michelle Wong, Lab Muffin Beauty Science, fortæller sammen med ligeledes kosmetikkemiker Stephen Alain Ko i indsatte video om forskellige typer alkohol (ethanol, ethyl alcohol, SD alcohol, alcohol denat) og de (få) studier, der er lavet ved brug af de koncentrationer, der er i kosmetik. Og de forskellige typer alkohol selvfølgelig. For det er jo en kemisk relation med mange medlemmer.
Prøv at lytte dig igennem hendes hurtigsnak for hun påpeger mange vigtige ting. Blandt andet det væsentlige, at man ikke tester på personer og at man anvender 100% opløsning mange flere gange end nogen hudplejeforbruger ville gøre. End ikke sundhedspersonale på hænder. Og selv da bliver kun 3% tilbage. I hudpleje anvender man måske 10%. Og hun mener ikke, at det er nogen big deal. Men som Stephen AK nævner, så udfaser hudplejeproducenter i stort omfang pga. negativ omtale.
Alkohol anvendes for eksempel, som det nævnes i videoen, i forbindelse med stoffer, der ikke kan opløses i vand som f.eks. ingredienser i parfume, salicylsyre, flere planteekstrakter, som konservering, for at give bedre spredning, for kølende effekt og for optagelse af ingredienser dybere i huden.
Foto: Skærmprint fra video, og du har studiet HER
Her er lidt kort om alkohol: Ethanol, ethyl alcohol som vi kender det fra alkoholiske drikke er, som man kan gætte, fremstillet ved en gæringsproces med sukker og gær. I hudpleje er det berygtet for at virke udtørrende. På dit produkt står måske isopropylalchohol eller denat. alcohol (denatureret).
Men alkoholer er også stoffer, der findes i naturen og navnene ender ofte på ‘ol’, og de indgår ofte i tykke olier og faste fedtstoffer og som fedtopløselige vitaminer….retinol, tocopherol og kolesterol.
Så er der de fede, voksagtige i mættet vegetabilsk fedt …kokosolie og palmeolie for eksempel. De er gode for hud og hår, og vi ser dem på INCI som Cetyl-, Stearyl- og Cetearyl alchohol, og de skal altså ikke få os til at smide et produkt fra os.
Den anden, jeg google-spurgte var selvfølgelig Paula Begoun/Paula’s Choice, hvor det lyder sådan på det danske site.
Og I har læsefri i morgen men får lige en kærlig hilsen med ♥
Skriv et svar