Pyha, sikke en overskrift – som om jeg på en skønhedsblog kan favne, hvad der er livets krydderi for hver enkelt. Og dog! For er mad med smag ikke en af de velsignelser, vi alle har inden for rækkevidde. I hvert fald er hverken gløggens, den vintervarmende chais eller de brune kagers smagssærpræg længere væk end et klik her i selskab med mere en tyve andre spændende smagsnuancer, som kan gøre selv frikadellerne særlige. Alle blandet med sjæl og forstand af Camilla Plum og hendes økologiske råvarer. Find opskrifter til hver krydderblanding her. Og find det fineste gavekort her (webshop, kurser, arrangementer på Fuglebjerggaard).
FAQ Krydderier er aromaterapi for maven. Og sjælen. For de fylder køkkenet med dufte, der sender sanserne på rejse. Når mennesket til alle tider har brugt masser af krydderurter og krydderier – kloden over med hver deres præferencer, heraf madens særpræg – så har formålet ikke kun været smag. Urter, rødder, bark osv. indeholder netop æteriske olier, som er anti- alt det, der kunne gøre mad til en bakteriebombe før køleskabets tid. Men disse stoffer har også en regulerende virkning i kroppen lige som de er antioxidanter og virker anti-inflammatorisk.
Jeg er en stor beundrer af Camilla Plum, som jeg tidligere har citeret for at sige – i bedste sendetid på TV – ”vi skal bare have en ordentlig røvfuld krydderurter”! som kommentar til tidens skiftende kosttrends. Jeg vil lade Camilla fortsættte kommentaren her med et lille udsnit af hendes smukke og uforbeholdne ros til Kille Enna i forordet til dennes bog ”Killes Krydderier”, som du bør ønske dig, hvis mad er livets krydderi for dig.
”Og så er det vidunderligt at læse en bog skrevet af en ung kvinde, som er fuldstændigt fri for enhver snert af tidens angst for livet, maden, kalorierne og kulrede diæter. Kille er altfavnende, men kræsen, velresearchet og vidende, som man ville ønske, det var normen. I en tid hvor vi er ved at drukne i uunderbyggede, angstbaserede og skrupskøre helsekogebøger……!” Underskrevet: Min dybeste respekt og kærlighed, Camilla Plum, August 2008
Skriv et svar