Den er ikke nem, men svaret er bare et klik væk ♥
Min nabo på Almegård laver den fineste brødhvede uden stråforkorter forstås, men jeg tror ikke at han og måske heller ikke hans kone ved, at der bruges hvede i både hud- og hårpleje. For eksempel i Pudderdåsernes Alt I En Stylingcreme, som jeg er ret vild med. Ikke noget klisterfedteri bare synet og følelsen af mere hår.
Men de HER bruger også hydroliseret hvede i deres conditioner. Og en ægte ingrediensguru, Paula Begoun, giver hvedeprotein ‘rating: GOOD’. Hun bruger selv hydroliseret hvedeprotein i bl.a. Calm Redness Moisturizer. Det kan være, at det står på dit produkt som Triticum vulgare protein, og det virker altså blødgørende og barrierebeskyttende på hud og reparerende og fyldegivende på lokkerne. HER er, hvad ingrediensluppen incidecoder siger.
PS: Nej, hvede i dine produkter aktiverer ikke en eventuel glutenallergi. Men hvis det er i din lipbalm er sagen en anden, fordi glutenallergi er en fødevareallergi.
Og så er der byg, der er blevet synonym med de HER og deres unikke hudidentiske vækstfaktor fremelsket i bygplanter, der har den egenskab ikke at ‘smitte’ vækstfaktoren genetisk. Dermed er den kun humanlike! Og så er en bygmark, der bølger gyldengrønt i aftensol et af de smukkeste syn ens øje kan møde i det danske sommerlandskab.
Og de HER har et lige så unikt forhold til havre – den med bjælder, som man ikke ser meget på markerne mere. Jeg læste lige et lidt tankevækkende opslag på deres Instagram om børn og kløe. ‘Mine venner siger, at kløe smitter. Er det sandt?’ lyder billedteksten. Og det er helt sikkert rigtigt, at uvidenhed lever i bedste velgående og giver næring til fordomme.
Det får mig til at huske, at min mormor advarede os mod at bruge hendes søsters håndklæde, når vi havde været i vandet, for hun havde noget grimt udslæt. Sikkert den psoriasis, som jeg senere i livet blev indehaver af. Psoriasis er en arvelig sygdom og min mor sloges jo også med de problemer, jeg har i hårbund og andre steder.
Som du kan læse i et af A-Derma’s andre Instagram-opslag, så har de forsket i havre i årtier og fundet en helt speciel sort, Rhealba® Havre. De er de eneste i verden, der dyrker den (økologisk) og anvender elementer fra den i deres dermo-kosmetiske hudpleje.
Og det hedder sådan fordi A-Derma er en del af Pierre Fabre, som er en farmaceutisk virksomhed, der også udvikler medicin og altså hudpleje til udfordret hud. Og Pierre Fabre, den fremtidssynske farmaceut, var det, der satte gang i yderligere forskning i havreskud. Ungt, nyt liv skabt til vækst og dermed ekstra beriget med de flavonoider og saponiner, der knytter sig til denne Rhea-havresort. De to elementer er en balanceskabende og hudberoligende cocktail.
Fordelen ved de unge skud er også, at de ikke indholder sporbare proteiner og dermed er risiko for allergi væsentligt nedsat. Få hele den unikke historie HER…..også om at man i antikken brugte havre i teer for at dæmpe betændelse. Og romerne brugte havren i bade til folk med hudproblemer og videre, at man i Middelalderen ordinerede havre til personer med irriteret hud.
Siden kom teknologien og kunne sætte lup på, så man kan hente nøjagtig de elementer, der har talentet. Som i A-Derma fra havreland. Men det er stadig naturen, der er opfinderen. Næste gang, du ser på en kornmark, så send lige et tak (smil) ♥
PS: Superingrediensen azelainsyre (Acealic acid), som ikke er en peelingsyre, som vi er vant til det, er udvundet af korn og en ingrediens, du skal kigge efter, hvis du har rosacea, akne eller perioral dermatit. Azelainsyre dæmper inflammation og gør det svært at være aknebakterier for eksempel. Den er altså en balanceskaber.
Skriv et svar