Det handler om kærlighed og meget mere
Vi har sikkert alle læst om det usmagelige hashtag #boomerremover i forbindelse med den pandemi, vi lige nu føler os underdrejet af. Altså personer, der ser coronavirus som et middel til at få tyndet ud i den ældre generation.
Boomere er jo, de ældste af dem, børn født under og efter 2. verdenskrig, og der blev født rigtig mange. Det er ikke svært at forestille sig hvorfor, for når verden bryder sammen omkring mennesker, så øges behovet for nærvær og kærlighed jo. Man klynger sig til hinanden.
I disse coronatider får vi godt nok besked om at holde afstand, men det gælder dog ikke generelt ægtefolk og andet kærestefolk, og jeg læste for nylig den hypotese, at vi ville se en gentagelse af det, der skete i sporet af krigen – der vil fødes flere børn. Måske kommer feromoner i spil
Jeg har skrevet rigtig meget om lugtesans i årenes løb og feromonerne dukker hele tiden op og altid i forbindelse med sex. Selv om der indtil nu ikke er egentlig forskning, der bekræfter deres eksistens hos mennesker, så forventer man, at vi har dem, som Dr. Tristram Wyatt siger i sin TEDtalk herunder. Men de begrænser sig ikke til sex men til all sorts of things in a mammals life som Waytt udtrykker det, og han forsker netop i emnet på tværs af dyreriget, hvor vi jo hører til.
Jeg håber, du har tid og lyst til at lytte til denne snak, hvor Wyatt blandt andet fortæller noget spændende om et sekret fra brystvorter, som ammende mødre udskiller. Man syntetiserede et molekyle og præsenterede det for en sovende baby og det utrolige skete – baby åbnede munden, stak tungen frem og begyndte at sutte (molekylet behøver ikke være fra egen mor).
Og dermed er videnskaben jo for alvor tændt på de muligheder det giver i forbindelse med for tidligt fødte børn. For som Wyatt siger, så er de første timer de farligste i alle pattedyrs liv. Hvis ikke en nyfødt får mad, så dør den lille.
God dag til jer alle ♥
Skriv et svar