Jeg er blevet hooked på boostere for nu at blive i alle de angloord, som man ikke mindst i min branche bruger og misbruger. Men på almindelig dansk, så er jeg blevet rigtig glad for muligheden for at optimere min hudpleje i den retning, som jeg ser og føler, at min hud har brug for det.
Og i dag er der så mange boostere til at skræddersy sin daglige hudpleje, at alle uanset behov har den mulighed for specifik forbedring. Ekstra fugt, bedre barriere, antioxidanter, supplement til UV-beskyttelsen, opstramning, udglatning eller ro på (tak Anette!) til huden, der er blevet sart og rødmende. Hver dag sin nye booster-lancering. Og det gælder også skønheden indefra.
Selv om hud er hud og grundlæggende har de samme basale behov for rens, fugt/fedt og beskyttelse, så kan genetik som for eksempel en arvelig tendens til ekstra tør hud, livsstil og alder kræve særbehandling. Hvis man altså stræber efter den gode, sunde hud, der ligner det velbehag, den føler.
Min egen hud hører til i kategori ‘alder’. Det vil sige, at rynkerne er der, pigmentpletter og andre solsynder, den er lidt mere tør end tidligere og meget mere følsom over for mangel på søvn og anden stress. Det er som om, at der kan være 10 års forskel på udseendet mellem en god og en dårlig dag. Sådan føler jeg i hvert fald.
De synkende ansigtstræk er selvfølgelig også en kendsgerning. Dem kan ingen creme løfte, men der er flere muligheder for at stramme i overfladen og skubbe lidt til bedre kollagen. Alene fugt er vigtigt her, fordi cellekommunikation er afhængig af det.
Derfor har min hylde altid to faste gæster – A-vitamin og ekstra fugt. Lige nu står der også en ny gæst, nemlig DMAE. Og eftersom det meste hud, vi har, er på kroppen og netop nu i stadig større partier ser dagens lys, så er det unægtelig en god idé at tænke booster ind her også. For mit vedkommende er det p.t. selvbrunerdråber, der er på hylden til mix i bodylotion.
DMAE – Stifteren af ApotCare, Antoine Le Galloudec, sagde selv ved præsentationen om DMAE (dimethylaminoethanol), at ‘det virker, men ingen ved rigtig hvorfor’. Noget af det, det virker på – eller imod – er frie radikaler, det er altså en antioxidant. Det virker også antiinflammatorisk, hvilket næsten følger af at bremse radikalravage. Og så glatter det og strammer op – alene jo fordi huden ikke ældes så hastigt af kampen mod inflammation. Det er således et alsidigt stof, som også kendes fra kosttilskud.
Jeg bruger DMAE om morgenen sammen med deres C-booster* i OHs Truth Serum. Og så bruger jeg den ind imellem i aftenritualet med Rodial Retinol Drops (retinol og Bakuchiol i glycerin) i den uforlignelige Paradoxe Night Creme med stærke antioxidanter (resveratrol og procyanidin), squalane og to A-vitamin estere.
*) Apot.Care C-serum indeholder en meget stabil udgave af vitaminet, Ascorbyl tetraisopalmitate, som er en japansk udviklet ingrediens.
The Ordinary Marine Hyaluronics bliver brugt flittigt når som helst. Den er bare et must på enhver hylde, for alles hud kan komme (er!) i fugtnød.
Og så er der Ecooking’s nye selvbrunerdråber, som jeg foreløbig har brugt tre gange i deres højt værdsatte bodylotion, som du kan læse om HER – og de blænder allerede mindre, benene.
Det brunende stof DHA (dihydroxyacetone) er et sukkerstof fra naturlig kilde, og det indgår en uskadelig forbindelse med keratinet i overhudens celler, hvorfor farven altså også har begrænset holdbarhed. Dråberne kan også bruges i cremen til ansigtet. Eller anvendes koncentreret, hvilket i bogstaveligste forstand glider nemt, fordi de er fulde af hyaluron og glycerin. Læs mere om dem HER
Der er endnu en bonus ved boosterne og det er, at målrettet hudpleje faktisk bliver billigere, fordi man kan anvende en og samme creme/serum/bodylotion og så tilføre den de egenskaber, som man ellers skulle have flere produkter på hylden for at få. Uden at være sikker på, at aktivstoffet er lige så koncentreret.
MEN følg brugsanvisningerne og tænk dig om i forhold til serum, som er potente produkter med en formel, der måske helst skal lades ublandet. Du kan nemlig komme til at mixe ingredienser, der aldrig var skabt til til at mødes.
Inge Jensen skriver
Hej
Meget forvirret over diverse antioxidanter
Har netop købt Hydro balance ,Hair booster og Hydro balance for at min hud skulle komme i balance
Har desværre fået diagnosen brystkræft og frarådet ekstra kost tilskud når man evt skal i kemo eller i strålebehandling(frarådet medens behandlingerne foregår)
Anbefalet sund kost med 600 g frugt/grønt dagligt
Lise Grosmann skriver
Inge Jensen: Det gør mig ondt at høre, at du har brystkræft, og det er nok klogt at følge anvisningerne fra lægerne.
Ingen siger jo, at du skal måle i gram, når du spiser, for når man siger 600 g er det bare standard og det minimum, man anbefaler.
Jeg kan godt forstå, du er forvirret over antioxidanter, men når du får dem via frugt og grønt, hvor de især findes, så bliver det rigtig svært at overskride grænseværdier. Det endnu bedre er, at de indgår i et naturligt mix med stoffer, der har betydning for optagelse og udnyttelse.
I Smuuk-serien er det Youth Optimizer, der indeholder et mix af antioxidanter (bl.a. lycopen, anstaxanthin og grøn te). Hydro Balance indeholder derimod især kollagen. Og Hair Booster mange B-vitaminer og aminosyren l-Cystein.
Lise skriver
Charlotte Kreutzer: Tak for roseord, det er jeg glad for.
Jeg kan på sin vis godt forstå, at du undrer dig, men OHs serum indeholder flere ingredienser og ikke kun C-vitamin, så det, jeg gør, er at skrue op for C-vitaminet.
Apot.Care kan også anvendes alene, så man for eksempel kunne starte med 3 dråber af den og så følge efter med serum. Eller man kan mixe Apot.Care i hyaluron og lægge først og så følge efter med OHs C-serum.
Charlotte Kreutzer skriver
Hej Lise. Altid spændende læsning fra dig. Men jeg undrer mig over at du både bruger C- vitamin serum fra Apotcare og serum fra Ole Henriksen som jo også indeholder C- vitamin.