Jeg glæder mig til de her er modne, for det er ved at være slut med de her.
Men så kommer morellerne, kirsebærrene, mirabellerne, æblerne….Og hvorfor skal I så igen høre om mine haveherligheder? Fordi netop bær er skabt som de perfekte kulhydrater med lavt glykæmisk index og derfor gode for både for sundhed og vægt.
Det er nemlig sådan, at kulhydrater udløser insulin, og frit cirkulerende insulin bestemmer, om kalorierne, der er i kulhydraterne, lagres som fedt. Og her er det altså, at ikke alle kulhydrater er skabt lige. Og også derfor, at fedt med mere end dobbelt så mange kalorier kan være mindre fedende end low-carb diæt. Det står alt sammen HER, hvor dr. Weil supplerer den gode kulhydrat-liste med forslag om at spise grøntsager af alle slagse, bønner og fuldkorn. Ikke noget med at tælle og veje, bare nyde al den dejlige mad, som han f.eks. viser her i sin Anti-inflammatory Food Pyramid.
Anne skriver
🙂 ja det har du jo ret i.
…Det bliver bare lige most med stavblenderen, har nogle bær i fryseren til det. Så det er alt for nemt!
🙂 tak. Også god aften
Lise skriver
Anne: Ah, det lyder lækkert – og sundt. Jeg tror, at Weil vil sige ok til det hele inkl. en sjat fløde. Han er ikke nogen kostfornægter (; Sparingly står jo åbent for fortolkning, ik’! Men hvis man spiser en god mørk chokolade – som man bør – så kan man faktisk ikke klemme ret meget ned, synes jeg. Med mindre, den er udenom Summerbird flødeboller…mums….men dem er Weil nok aldrig blevet fristet af. Nu har du lokket, så jeg vil tage mig en portion Heiberg-is…..jeg er ikke så tjekket, at jeg selv laver den (-: Men bær spiser jeg mange af! God aften!
Anne skriver
Det var tankevækkende læsning. Jeg må vist lige læse noget mere af ham.
Jeg havde lige spist hjemmelavet sorbet, af hindbær, Skyr, ren vanille pulver, og en lille tsk kokosolie. Og med valnødder! (og lille sjat fløde)
Skønt det er godt med bær! Troede de var meget kalorierige.
🙂 men lidt ked af der står “sparingly” ved chokoladen på pyramiden :/