Det kan godt være, det ikke ser spændende ud, men det er utrolig spændende. For alle. Også selv om I ikke skulle tro, at I har problemer med det der mikrobiomtarmhalløj. Jeg vil tro, at der er langt imellem dem, hvis tarm leverer et 100 procent optimalt immunforsvar + alt det andet, herunder optimal optagelse af næringsstoffer og såkaldt syntese af enzymer. Og det er som bekendt dem, der får det til at ske.
Og alle fermenteringsnørder må da bare sige haps – vi har mindst en her i dette blogforum, hvad siger du @leafysmothie? Og andre, der har noget på hjerte i den her forbindelse…fortæl fortæl, er det noget I vil komme i jeres smoothie? Jeg har taget det i et stykke tid og jeg hører til dem, der hellere vil have det overståe, så jeg deler i to skefulde og skyller efter med vand. Og faktisk smager det ikke særlig grimt.
Når jeg skriver, at I kun har hørt det fra mig, så er det for at ingen må misforstå, at det er en anbefaling fra firmaet. Jeg har bare tigget om at få lov at prøve til alt mit inflammationsbøvl. Man venter stadig på en såkaldt novel food-godkendelse, som man regner med tager et årstid, så derfor står der 2020 HER
Som I kan læse i interviewet HER med manden bag produktet, Søren Kjærulff, som jeg har har haft en lang og interessant samtale med, så er der tale om et kosttilskud bestående af fermenteret tang og rapsskrå. Men selv om olien fra rapsfrø er godkendt som fødevare, så er rapsskråen, som er det, der bliver tilbage, ikke. Fordi den ikke blev indtaget som sådan før 1997. Lovgivning er somme tider svær at forstå.
Kig eventuelt ind hos FermBiotics HER og læs om forskning, planer og produkter. Tro mig, vi har kun set starten på en sund trend (for en gangs skyld).
OBS! Jeg holder et par dage fri men er her igen på torsdag ♥
Anne-Marie Andersen skriver
Ja jeg beklager jeg ikke har fået lavet et blogindlæg, men jeg synes jeg ligger underdrejet hele tiden. Jeg har tænkt på det mange gange, og startet det op, men siden har gennemgået stor forandring. Jeg har dog en opskrift på fermenteret lemonade, som er let at lave, som jeg havde tænkt at dele, men nu må I få den her istedet for.
https://www.opskriftsamleren.dk/opskrifter/perlende-lemonade-med-maelkesyrebakterier/
Rigtig god og læskende sommer
Lise Grosmann skriver
Anne-Marie Andersen: Fuld forståelse. Du ved, hvor vi er, når du har tid til skriv (smil). Tusind tak for opskrift, og nu er der jo link til jeres side, så kan alle google videre derinde.
God sommer også til dig, her er den af svingende kvalitet, og jeg er ikke utaknemlig. Desuden tror jeg, det måske lover godt for en forrygende sensommer og efterår, som vi havde for et par år siden. Og det er jo ikke så ringe før endnu en lang vinter.
Anneka skriver
Tak Hihi ?
Møllerup Gods sælger nogle produkter i Føtex og Bilka nu, skrev de i et nyhedsbrev
(Men dét jeg skrev på et tidspunkt med SanaHemp og brugsen i Løkken trækker jeg altså tilbage ? jeg har ihvertfald ikke set det siden! Enten er der nogle der har stillet en tom emballage for sjov eller så må jeg jo ha’ drømt det)
Jeg tror jeg vil holde øje med fermenteringskurser. Ved Årstiderne har (eller har haft) det. Men det er jo mest på Sjælland.
Ja HeLene gav også et godt link på et tidspunkt <3
Ja man skal nok være vedholdende.
Det vil jeg helt sikkert også. Håber du får gavn af det.
Ja det kan man ihvertfald ? ?
Lise Grosmann skriver
Anneka: Man må være der, hvor forbrugerne er, men der er et eller andet forkert ved det….Føtex og Bilka og højtprofilerede hampprodukter, det rimer ikke rigtig. Og i den forbindelse er det jo godt, hvis nogen havde drillet eller du drømte med hensyn til SanaHemp og Brugsen – også selv om det var i Løkken.
Du er vist ikke på Facebook, for ellers er der Fermentering Danmark. Administrator er Lisbeth Rose, den ene af lægerne/forfatterne bag bogen ‘Sund med dine gode bakterier’, som jeg har skrevet om.
Lisbeth Rose forklarer siden sådan:
“Velkommen til Fermentering Danmark. Vi fermenterer og deler vores erfaringer, opskrifter og fotos med hinanden. Alle der har interesse i dette spændende emne er velkommen i gruppen. Vi deler også gerne oplæg fra andre fermenteringsgrupper. Vi vil ikke se reklamer for produkter herinde, for der er brug for åndehuller, hvor man har fred for reklamer. I må godt annoncere kurser og andre sider. For nybegyndere anbefaler jeg, at I læser vores indlæg på Baktibalance.dk med 15 gode råd til dig, der vil prøve at fermentere”
https://www.facebook.com/groups/FermenteringDK/
Anneka skriver
Alletiders! Tak Lise.
Jeg kunne godt klikke mig ind alligevel og kom videre til deres hjemmeside
God weekend 🙂
Lise Grosmann skriver
Anneka: Jeg håber, du finder noget, der kan inspirere. God weekend kære
Anneka skriver
Dén er jeg altså også med på Lise (i 2020)
Jeg vil ønske jeg nu tage mig sammen til at fermenteret, prøvede med hvidløg efter du skrev om det, men turde ikke spise dem ? OG har prøvet med rødløg, de smagte ok men det lugtede i hele huset synes jeg.
Så jeg skifter mellem stærke probiotika. Lige nu tager jeg den nye Wild Biotic, lavet af honning og blomsterpollen.
Men spændende hvis der kommer noget der er endnu mere potent. Det lyder ihvertfald spændende.
?♀️ (vinke vinke, selvom du ikke kan se det, lidt barnlig har man vel lov at være indimellem ;))
Lise Grosmann skriver
Anneka: Jeg tænkte på dig, da jeg skrev og i øvrigt også da jeg talte med den CBD-kloge fra Møllerups tyske selskab, jeg skulle virkelig hænge på der (;
Jeg har bedt @leafysmoothie give os nogle tips, men hun har – som alle – travlt, men der er jo mange sider på nettet. Hvis det er nogen trøst, så har jeg heller ikke fået gjort noget ved det.
Men nu har jeg i sinde at hænge på med det tang/rapsskråpulver, og man må jo nok se i øjnene, at det ikke er gjort med at tømme en pose. Jeg vil tro, jeg er en af dem, der allerede fra barn med mange penicillinkure har fået ødelagt min gode ‘flora’. Jeg synes, du skal prøve.
Vinke vinke tilbage – og selvfølgelig kan man det <3
Tina skriver
Ajjj, helt vildt spændende. Har kronisk tarmbetændelse og har efterhånden prøvet så meget. Det glæder jeg mig til at høre mere om 🙂 og vil glæde mig til, at produktet kommer på markedet. Tænk sig hvis det hjælper 🙂 Tak søde Lise for at du skriver om det, så vi alle kan blive klogere <3 Kh
Lise Grosmann skriver
Tina: Ja, det er virkelig vildt spændende alt det, der sker på det her område. At man her i antibiotikapanikkens timer har fået øjnene op for, at vi selv har løsningen i os, og at der bare skal et skub til.
Jeg kan endnu ikke sige noget om effekten, men jeg fortsætter, fordi jeg har talt med de mennesker og ved, at de er (mere end) kompetente. Ildsjæle med viden om det, de laver.
Og så er det altså ikke noget stort problem at snuppe de skefulde og skylle efter med vand. Jeg tager det til frokost, hvor jeg spiser lidt råkost (præbiotika) og yoghurt, som jo også har mælkesyrebakterierne. God dag kære <3