I har fået den før, opskriften, men det er nogle år siden, og efter al det sundhedsskriv de senere dage må det være tid til de 20 procent. Der er jo dem, der sætter tal på alt og siger, at vi skal spise 80/20 = 80 procent råt og godt og 20 procent af det, vi hele tiden har trang til.
Jeg har i hvert fald til disse kager, som løfter formiddagens kaffepause til helt anderledes nydelseshøjder.
Jeg har et par gange selv bagt dem, men jeg er et bagebøvlehoved, så det bliver et hel- eller halvdagsprojekt. Jeg dur bare ikke til at bage. Selv om det er de nemmeste kager, som manden har i ovnen på et kvarter. For husgartneren er også husbager.
Jeg håber, at min far kan se fra upstairs, hvor spildt de penge til husholdningsskole var. Jeg måtte ikke komme på kunsthåndværkerskolen som min bror senere kom, hvad skulle jeg med det. Skulle jeg noget, så måtte det jo være kontor. Og i hvert fald husholdningsskole, så min fremtidige mand fik en velforberedt kone.
Det gik ikke helt efter hans plan, og jeg fik gennemtrumfet at få en kosmetologuddannelse. Min far har vel tænkt, at så kunne jeg lære at holde mig køn og sprød til den der fremtidige mand.
Kære far, jeg elskede og elsker dig højt, men hold op, hvor du fik smidt nogle forhindringer. Godt, jeg arvede din stædighed ♥ Nå, det var jo ikke en erindringsroman, men en kageopskrift, jeg skulle skrive i dag. Og jeg vil lige tilføje, at jeg ofte med behørig reference til bageren har brugt de her kager som en lille ‘jeg kan godt lide dig’ gave og de vækker altid lykke.
Here we go:
100 gram smør * 80 gram lyst rørsukker * 50 gram hvedemel*) * 250 gram mix af nødder, solsikkekerner, kokos * 1 stort æg * 1 stang vanilje * 1 tsk. bagepulver.
Bagetid ca. 6 minutter ved 200 grader (varmluftovn).
* Min mave har det ikke gå godt med hvedemel, så her blendes havregryn i stedet, og det bidrager til at gøre kagerne ret fiberrige. Det er ikke meget sukker, men det kan man jo justere efter smag – og sundhedstolerance (; Sikkert også erstatte med honning.
HOW TO: Alle I bagekyndige kan selvfølgelig gennemskue, at man rør det smeltede smør med sukker og æg samt vanilje og på samme måde blander ’det tørre’ for at slutte med at blande det hele sammen. Det ’tørre mix’ består hos os for hovedparten af hakkede mandler (mindst de 100 gram). Fordi det er sådan en nem opskrift er det også nemt at give kagerne sit eget touch med hakket chokolade, rosiner eller andre bær.
OBS OBS OBS ♥
Må jeg henstille, at I kigger ind en af de nærmeste dage for at læse teksten I MORGEN den 26. marts. For jeg har fået en rabatkode til jer (med fri fragt oveni). Jeg ved ikke, hvad jeg skal undskylde mig selv med, men jeg har skrevet for lidt om de her produkter.
I den her serum får man for eksempel 90 procent barrierestyrkende mælkesyrebakterier. Og JO alles hud har brug for et godt naturligt forsvar, og det her er helt unikt.
Man får også 8 forskellige typer hyaluron, og det er unægtelig en ekstraordinær fugtsikker løsning for heller ikke her er alle skabt lige. Suppleret med propanediol, en anden fugtekspert. Squalane for at styrke barrieren og holde på fugten. Godt med niacinamid/B3. Nogle af de bedste peptider er der også, bl.a. den kollagenstimulerende kobberpeptid.
Pernille S skriver
Du er SÅ sjov Lise 😂
Lise Grosmann skriver
Pernille S: Det var ellers hårdt (((;
Karin Winther skriver
😂 længe leve husbageren når du er så umulig ! Sikker på din far morer sig deroppe 😇
Lise Grosmann skriver
Karin WInther: Ja, i hvert fald, når han bager kager (((; Og jo, han kan nok se det sjove på den digitale himmelskærm (:
Anneka skriver
☺ bagebøvlehoved…
De fædre! ..Godt du blev en ordkunsthåndværker så
Lise Grosmann skriver
Anneka: Godt, man har ordkærlige kommentatører (hedder det det?) <3
Ja, de fædre. Selv om jeg ikke et så gammel som Lise Nørgaard, så var der stadig noget 'de sendt en pige', da jeg var barn/ung, men så pludselig skete der en masse, som jo også smittede af på de 'gamle'.
nanna skriver
Mhh, de ser gode ud. jeg elsker havregrynskager – det så jeg du skrev man kan putte i i stedet. må prøves 🙂 <3
Lise Grosmann skriver
nanna: Man kan da sikkert bruge dem hele, vi (!) kommer dem i blenderen, så de bliver som mel i stedet for hvedemel. Mums de er goe <3