Hvor meget, hvor ofte OG hvordan? Der er nyt….!
Nu, hvor vi tilsyneladende – og forhåbentlig – igen kan nyde noget sommer, vil jeg lige dele noget vigtigt, som jeg nys så hos hende HER. Ikke bare er hun totalt solbeskyttelsesfanatiker, hun er også kosmetikkemiker/chemistry PhD, og så har hun fornuften i behold. Det er studiet herunder (foto), hun refererer til. Og i min videre googlen på emnet fandt jeg også et dansk af slagsen forfattet af ingen ringere end professor Hans Christian Wulf og Bibi Petersen.
De fleste bruger for lidt af den, solcremen, og tror måske, at høj SPF kompenserer, det gør den kun delvist. Men jo ikke der, hvor man ikke fik smurt på. Derfor er to gange påsmøring et af de bedste råd inden for solbeskyttelse. Og det gælder også genindsmøring. I ovennævnte studie fra Bispebjerg Hospital anbefaler de inden for en time.
Men tilbage til @labmuffinbeautyscience, hvor Michelle Wong minder om en afgørende – og formentlig for de fleste af os – ny faktor. Nemlig metoden. Hvordan man smører sin solcreme på. Og den skal IKKE gnides ind i huden til f.eks. alt hvidt fra fysiske filtre er væk. Som det fortælles i studiet (foto herover), så mindsker det produktets beskyttelse med op til 25 procent. Solcremen skal lægges PÅ huden og så må man bare vente til den har sat sig.
Hvorfor er det ikke bare nemmere det der solcremehalløj, for det er jo – som det skrives i en af kommentarerne på @labmuffinbeautyscience – som om man aldrig kommer til at bruge solcreme rigtigt. Der er hele tiden noget. Tro mig – solcremeproducenterne arbejder på højtryk for at lave produkter, der fjerner enhver besværlighed ved at bruge deres produkter og risiko for ikke at sælge.
Men i stedet for usikker beskyttelse er der jo den mulighed i videst muligt omfang at holde sig fra direkte sol og så det der med solhat og let tøj. Den løsning har jeg det personligt bedst med, for jeg kan slet ikke klare at stege. Og tænk, hvad det sparer af penge kun at skulle bruge solcreme på det, ‘der stikker ud af hud’.
I morgen har I læsefri fra mig og jeg håber, at vejret holder og at I har tid til at nyde.
Pernille S skriver
To gange påføring af solcreme kombineret med en tårnhøj luftfugtighed, føles som om kroppen er pakket ind i plastic. Håber forskere finder en gangbar løsning som er let på alle måder. Indtil da er jeg sommeren igennem ret klistret! Iøvrigt har det undret mig at jeg mest sveder i nakke og albuebøjning…🙄🥰
Lise Grosmann skriver
Pernille S: Ja, solcreme føles i den grad okkluderende, den rene ‘slugging’ (;
Jeg ved, der arbejdes på nye testmetoder af SPF, men det er mest fordi man faktisk her tester på mennesker – altså det med de to milligram per kvadratcentimeter hud og hvor længe det holder, før der opstår rødme/forbrænding. Nano er nok en mulighed i formlerne og bruges jo, men der er også stor modstand. Såee…..det varer nok lidt.
Til gengæld er det lykkedes med mindre er mer, altså at effekten af filtre er bedre, så man får plads til mere hudpleje i solcremen. Dermed kan man jo nøjes med et let fugtserum under og ikke blive så plastikindpakket.
At svede i nakkehåret – og pandehåret – kender jeg desværre godt. Og hudfolder er jo en fugtsamler.
God dag – som her er køligere men med sol til høstfolket <3
Pernille S skriver
Tak Lise🩷
Karin Winther skriver
Altid godt med nyt om solcreme, Lise. Også selvom man får mere og mere fedtet hår 😂. Serum og to gange Avene +50 … det holder ihvertfald ikke med en ugentlig hårvask, især til pandehår. 😅
Lise Grosmann skriver
Karin Winther: Ja, og især da med den her metode, hvor der skal sidde to tykke lag og ‘trænge ind’. Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig har tænkt så meget over, at man kan gnide beskyttelsen ringere, men har nu heller ikke gnedet så meget. Op med pandehåret Karin og på med SPF’en <3
Karin Winther skriver
🤣😅 jaja