Og dermed en hel del hudgodt!
Bioeffect EGF (=Epidermal Growth Factor) må nok endnu en gang fremhæves som et unikt eksempel på bioteknologi, hvilket også utallige videnskabelige papirer og internationale priser beviser. Og det er jo næsten ikke til at forstå, at man kan kopiere human vækstfaktor i bygplanter. Barley SH-Oligopeptide-1 behøver ikke tolk, den er direkte snakkesaglig med vækstfaktor i vores hud.
De var ikke bare de første deroppe i Island, de er stadig de eneste med plantebaserede vækstfaktorer.
Kig lige den HER video og kør den flere gange. Her er ikke som det meget ofte er tilfældet snydt på ‘efter’, og måske synes du ikke, at forskellen er voldsom. Åh ja, rynkerne ved øjnene er glattet, tydeligt faktisk, men så er det, jeg vil have dig til at se nøje på hudstrukturen, nede ved munden for eksempel, den er jo gået fra plissé og træt til glat og frisk. Vi ser en forynget hud.
ORF Genetics, som er hovedfirmaet bag Bioeffect har jo netop speciale i plantebaserede vækstfaktorer. Som I kan se HER, ligger de ikke stille, der arbejdes også på at skabe animalske vækstfaktorer for at lave kød. Og humane vækstfaktorer til stamcelleforskning for måske at skabe organer. Og produktionen er grøn og ren og CO2-fri, så jeg spørger: Hvorfor fylder det ikke spalterne i aviser og blade, det er jo den slags fremtidsløsninger verden skriger på!
Ikke det bedste foto, denne blog har set, men det viser et lille udsnit af de mange produkttyper, hvor man anvender peptider – lige fra hår/vippevækst til Botox-effekt.
Det bringer os naturligt videre til peptider i øvrigt, og de har jo potentiale til forandring og forbedring, fordi disse stumper at aminosyrer* er som instrukser til den proteinfabrik, vi mennesker er. De er indbegrebet af cellekommunikation.
* Der findes 20 forskellige aminosyrer, hvoraf de 8 er såkaldt essentielle, fordi vi ikke selv kan danne dem, vi skal have dem gennem vores mad.
Når vi spiser protein nedbryder kroppen det til aminosyrer som så igen sættes sammen til det formål, de skal anvendes til. Peptider er små kæder af aminosyrer i kombinationer mellem 2 og 50. Det er også peptider, du ser i kollagentilskud.
Jane Skjelmose, kvinden bag Beautyakademiet og dermed bag pHformula i Danmark, forklarede det ved et nyligt møde med et fint billede: Cellemembranen har forskellige typer porte og det rigtige peptid låser den rigtige port op. Og pHformula Point-serien har nøgle til det meste. Desuden har de kollagentilskud, Liquid Life Boost.
Men fordi peptider er hydrofile/vandelskende kan de være svære at få gennem cellemebranens lipider. Derfor, forklarede Jane Skjelmose, er de ofte indkapslet i for eksempel liposomer* eller man hæfter dem på fedtsyrer som palmityol eller andre stoffer, der får dem igennem. Og det kan udnyttes af andre ingredienser til at drøne ned, som hun sagde.
* liposomer minder lidt om vores celler, de er små kugler omgivet af lipider og indeni kan man have vandopløselige ingredienser, som så bliver sluset gennem cellemenbranens lipider.
Peptider er specialister og som de kan være fremmende kan de også være hæmmende ved for eksempel at påvirke enzymprocesser som tyrosinase, der er involveret i dannelse af pigment i huden. Peptider er et af de mest effektive ‘værktøjer’ i hudpleje og du ser deres besynderlige navne på rigtig mange ingredienslister – også selv om de ikke står på forsiden – men de vil altså være forskellige alt efter produktets formål.
Foto på forsiden: pHformula
Vi fortsætter rejsen i teknologi, men jeg tror, at I har fået longlæsning nok for i dag ♥
Skriv et svar