Han har ikke meget til overs for planter*) hentet på de højeste tinder og i de dybeste have, men Joe Lewis er også en af dem – eller måske ganske enkelt manden – der har sat dagsordenen for hudforbedring ved at skabe nogle af de mest resultatorienterede formler. For 31 år siden ”opfandt” han således den originale AlphaHydroxyAcid-formel eller i daglig tale AHA. Og hvis du kender navne som MD Formulation, Idebenone, Priori, CoffeeBerry/Revaléskin, så kan du også sætte hans navn bag dem. Og Prevage i øvrigt, som var første succes-fulde samarbejde med Elizabeth Arden, og i dag kan serien pynte sig med 160 awards.
Og nu gælder det Elizabeth Arden PRO. Hermed får vi som forbrugere adgang til de mest effektive ingredienser i hudpleje overhovedet. Samlet i én serie. Og det var det, der var meningen med samarbejdet. Og med ”Skin Health & Beauty Pyramid™”, hudplejens svar på kostpyramiden med det basale og absolut nødvendige, det, der skaber forandring til det bedre, og det, der giver optimal forbedring!
Og hvad får din hud så? AHA selvfølgelig og i et ikke-før-set kompleks med A-vitamin, formlen på uundgåelig hudforbedring. Og de bør bruges sammen, siger Joe Lewis. Stærkere barriere, mere fugt, glattere hud. Og med PQQ – hold tungen lige i munden, det er forkortelsen af ’pyrroloquiolone quinone’ – får huden også den hidtil mest effektive antioxidant og beskyttelse mod DNA-skader. PQQ er, sagde Joe Lewis ved pressemødet i maj, Idebenone på steroider. Og hans navn står selvfølgelig også på det patent. Læg dertil DNA-reparerende enzymer. Og effektivt uv-filter. Så er man godt hudhjulpen. Faktisk går man målrettet mod en flottere hud.
Jeg har testet Triple Action Protector, universalproduktet for alle, og selv om min hud aldrig mangler hudkærlig omsorg, så er det et produkt, jeg gerne vil forny bekendtskabet med. Den har i øvrigt lidt farve, dermed kan man vende hvidteeffekten af uv-filtrene til en forskønnende fordel. I øvrigt har den en ret genial emballage, hvor man skruer pumpen op og ned, så risikoen for at forurene produktet er nærmest ikke eksisterende.
FAQ om PQQ: Så tungebrækkende navnet end er, så findes også denne antioxidant i naturen i de planter, vi bør spise. For vi kan ikke selv danne det. Men det kan til gengæld noget med det SOD, som vi kan danne. Og med de energi-powerhuse (mitokondrier), der er i vores celler. Og med at øge dannelsen af fibroblaster (bindevævets celler) og dermed sende huden mod en fastere fremtid. PQQ hævdes at være 5000 gange så effektivt som C-vitamin og betydelig mere stabilt. Hvilket har stor betydning, når man konstruerer en creme.
Her finder du bl.a. PQQ: persille, grøn+oolong te, grøn peber, kiwi, tofu, spinat, bønner, gulerødder,miso, kartofler, kål, bananer, tomater m.fl.
Som PRO antyder, så er der tale om en professionel serie og behandling, men altså også produkter, som kan købes til hjemmebrug. Få oplyst forhandler HER.
*) Ikke at han ikke går ind for naturpower, hvilket ikke mindst “kaffebærserien” beviser, men han mener vist nok bare, at ”størst/længst/dybest” er hype.
Mads skriver
Hej Lise – spændende måde at opstille ingredienser på! Altså i en pyramide 🙂 Hvad er det der DNA-repair helt præcist? Kan se, at du også nævner nikotinamid/B3 som DNA-reparerende i indlægget længere oppe om Pudderdåserne. Hvilke andre ingredienser vil typisk gå med i DNA-repair-kategorien?
Lise skriver
Hej Mads – ja, en hudpleje-trekant er faktisk yderst nyttigt for forbrugere, som må blive total-forvirrede af alle de valgmuligheder, og det er jo også derfor, Lewis & Co har lavet den.
DNA-repair er yderst komplekst og involverer flere repair-systemer. Truslerne er jo mange….normal baggrundsstråling, ultraviolet lys, kræftfremkaldende kemiske stoffer, naturlige stofskifteprocesser såmænd også. Og de ting, vi så ofte skriver om i forbindelse med hud….fri radikaler og “cross-linking” som laver DNA-skade. Jeg har læst, at hvis naturen ikke havde været så genial at forsyne os med DNA-repair, ville der ske så mange skader på cellerne alene på et år, at de ville “miste ævret”.
B3 vitaminet er som andre vitaminer co-enzym og enzymer er jo dem, der får ting til at ske – også når der skal repareres. Enzymer er proteiner, det kræver aminosyrer, planter har dem alle. Alle energiskabende funktioner i kroppen kræver brændstof….magnesium er bare et af de stoffer.
Der er immunforsvaret, signalmolekyler og meget mere. Jeg er hverken gerontolog eller biokemiker, og jeg tror heller ikke, man gør klogt i at plukke en eller anden SUPERting ud, for naturen har stadig mange hemligheder, der ikke er kommet under skruelåg.
Så “spis naturlig frisk mad, mest grønt”, som jeg citerede Weil og andre for nylig, det er i min optik det klogeste. Her får man alle vitaminer, mineraler, sporstoffer, aminosyrer og antioxidanter i det mix, som vores celler forstår at udnytte.
Og uanset, hvad vi kan smøre os til af især beskyttelse, så skal hudceller også have næring indefra (;
Mads skriver
Ja, det er nemlig en rigtig fint måde at stille det op på – for hvis man da ikke lige er skøndhedsekspert, kan man godt blive ret rundtosset i den store jungle af vitaminer, syrer, fugtmagneter og hvad der eller findes af vidundermidler (:
Tusind tak for dit uddybende svar! Så blev jeg klogere. Og ha’ en dejlig weekend (:
Lise skriver
Mads: Jeg er af den mening, at hudplejes vigtigste opgave er at gøre hud bedre til det, den er bedst til. Ved at mindske problemerne…. med f.eks. antioxidanter og uv-filter når vi er i solen selvfølgelig. Ved at opretholde en god fugtbalance. Og så ser vi i disse år ingredienser, som ved at ramme ind i cellekommunikationen også kan gøre huden bedre til det, den er bedst til ((;
Rigtig god weekend også til dig (: