Men NAD+ er nok et fornuftigt tiltag
Glem alt om at glemme ordet longevity! For en tid i hvert fald, for det styrer vildt lige nu. For små 25.000 kr. kan du nu få at vide, om du overhovedet er i stand til at gå rundt som du gør ganske uvidende om din sande tilstand.
Skærmprint @neurohacker, som er et godt sted at følge hele longvity-debatten
Et af de longevity-råd, du måske har set, det er NAD+ og en forklaring om, at hvis du kan holde niveauerne høje, så kan du leve godt længere. Energiproduktionen i cellerne – om det er hud eller resten af os – er jo egentlig forståeligt nok dalende med alderen. For så længe vi ikke har overhalet livets opskrift, så er meningen jo, at vi kun skal være her en tid og derfor skrues der gradvist ned = afvikling.
Ikke noget rart ord, jeg bruger. Afvikling. Enhver taknemlig livsnyder som jeg selv stritter jo imod. Men de små bletumlinger i vuggestuerne, de skal jo have plads, når de en dag er blevet igangsættere og er fulde af ideer. Imens må vi passe på det hele herunder os selv og arbejde på at udvide vores viden, så vi kan overdrage erfaring.
Og også hjernen kører bedre, når der er energi, og NAD, som er en forkortelse af nikotinamid-adenin-dinukleotid, er noget, der er i de fleste af vores celler. Hvis der er et eller andet, der ringer og siger B3, så er det helt rigtigt. NAD indeholder B3, der er fællesnavn for stofferne nikotinamid og nikotinsyre, der tilsammen også kaldes niacin.
Tilbage til NAD, som er det, man kalder et hjælpeenzym, som hjælper de egentlige enzymer med at få udført jobbet hurtigere. Og NAD er sammen med NADP hjælpeenzym for mere end 150 kemiske reaktioner. Herunder for, at DNA-reparations-enzymer i cellekernen kan fungere og der kan blive repareret skader. Og sådanne skader kan forekomme tusindvis af gange i vores celler hvert eneste døgn.
Summa summarum – det kan godt være nyttigt med alderen at tage B3 vitamin, fordi en sund rejse mod alderdom kræver celleenergi. I øvrigt stiger behovet, hvis man er meget fysisk aktiv samt ved stress, højt alkoholforbrug og hvis man spiser ensidigt eller meget lidt. Det anbefales at tage B3 i nikotinamid-udgaven, da nikotinsyre udvider blodkarrene og kan give hedestigninger, hovedpine og hudrødme/kløe.
Og er man en fornuftig alsidig fortærer af madvarer, så findes vitaminet i tryptofanholdige fødevarer og det sætter protein på listen. De dyriske slipper vitaminet lettere end dem i planteverdenen. HER en artikel om NAD+ i forbindelse med især hjernesundhed. Også Q10 er vigtigt for celleenergi, det skrev jeg om HER
Naturens longevity – kornblomst i november ♥
Skriv et svar