Og det er næsten en underdrivelse
Jeg ved det, jeg har det med at køre i samme rille og lave temaer, men det HER, var jeg simpelthen nødt til at viderebringe, hvis I ikke skulle have læst det. I mange år var man undskyldt, fordi man ikke vidste bedre og derfor misbrugte antibiotika, men i dag anslås det, som artiklen nævner, at 700.000 mennesker hvert år dør af infektioner med bakterier, der har udviklet resistens mod antibiotika. Og det tal vil ifølge WHO mangedobles i de næste årtier. Men det bliver værre….
Hugo, familens yngste, er her kun et halvt år…
For det virkelig skræmmende er, som artiklen fortæller, at man har fundet gener i 1-årige børn, som gav bakterier resistens over for 34 slags antibiotika, og det er en stigning i forhold til tidligere undersøgelser. Skrækscenariet behøver man ikke være forsker for at forestille sig, for det risikerer jo at betyde, at man i fremtiden ikke har nogen antibiotikabehandling til at behandle livstruende bakterieinfektioner som f.eks. lungebetændelse og fødevareinfektion, som professor Søren Sørensen fra Biologisk Institut siger.
Umiddelbart logisk er det jo, at den væsentlige faktor i forhold til børnene var, hvis moderen havde fået antibiotika under graviditeten eller den lille selv havde fået antibiotikabehandling i månederne før afføringsprøverne blev taget.
“I studiet finder vi en meget stærk sammenhæng mellem antibiotikabehandling af moderen under graviditeten og af spædbarnet og så tarmbakterier med mange resistente gener, selvom der også ser ud til at være andre påvirkninger, der spiller ind,” siger Xuan Ji Li fra Biologisk Institut, som er hovedforfatter på studiet.
Samtidig fandt forskerne en sammenhæng mellem, hvor veludviklet en tarmflora børnene havde, og hvor mange resistente bakterier der var. En veludviklet tarmflora var lig med en mindre forekomst af resistente bakterier. Tidligere studier fra samme gruppe af børn har vist, at udviklingen af tarmfloraen bl.a. hænger sammen med mangfoldig bakteriepåvirkning fra omgivelserne.”
Og her nævnes det, som vi havde fremme for nylig, at det spiller ind, om barnet har søskende, om det bor i hus eller lejlighed, om der er husdyr i hjemmet og om det bor på landet eller i byen. Skal man se noget positivt i coronatrængslerne, så er det, at flere er kommet ud og er begyndt at rode i jord og kramme træer. For vi skal, ligner det, tilbage til naturen. Der er mere læsning HER om studiet.
Det er svært at forstå, at småskidt derude og i og på os styrer vores ve og vel så meget. Men det understreger forskningensprojekt MicroHealth (Aarhus Universitet og privathospitalet Aleris-Hamlet) gående ud på transplantation af sunde tarmbakterier. Også i forhold til fedme, der ikke altid betragtes som sygdom, er tarmbakterier i lægers og forskeres fokus.
Men Esse Skincare, der er et af de få brands i verden, der laver hudpleje med levende bakterier, arbejder også ihærdigt på at udvikle genoprettende mikrobiom hudpleje, som tager udgangspunkt i personens personlige måske problemskabende hudflora.
Og indtil de har løst den opgave, så kan du faktisk få en ny klinikbehandling, de har udviklet. Det er en ampulbehandling, hvor man tilfører huden genoprettende probiotiske bakterier i høj koncentration. Og herover lægger man en algemaske, som skaber et iltfattigt miljø, der ikke behager de problemskabende bakterier men som hjælper de probiotiske bakterier til at kolonisere og optage pladsen for skadevoldere.
Jeg talte for nylig med Pernille Friis hos Complete Me i København, som fortalte, at The Probiotic Ampoule og The Exclusion Mask kombineret med hånd- og armmassage fås for 495 kr. Eller man kan tilkøbe den i forbindelse med anden behandling til en merpris af 245 kr. Du finder andre klinikker HER (det er ikke sikkert, at priser og behandingsmix er det samme).
Det er som om, det her mikrobiota-halløj ikke rigtig vil få fat i os. Det med hygiejnen, det med kosten og det med hudbalancen. Men tro mig, der er ikke meget, der forskes så meget i, som sammenhængen mellem det der småskidt, som fylder og bestemmer mere end vores celler. I virkeligheden har naturen givet os det, vi skal bruge, vi skal bare kvittere med at gøre/ikke gøre det, der bevarer den gode balancen.
Og I MORGEN skal det handle om et spørgsmål, jeg har fået om selvbruner. Og det igen fører frem til noget om solcremer.
Karin Winther skriver
Jeg blev også bekymret da jeg hørte det forleden. Det er en uhyggelig tanke så LET’S GO WILDER i fremtiden og heppe på den gode forskning !!
Lise Grosmann skriver
Karin Winther: Ja, skræmmende at blive født med dårlige odds i forhold til behandling af infektioner. Så ja, let’s go wilder <3
Pernille S skriver
For pokker da hvor bliver jeg trist til mode… Oplever jo dagligt de udfordringer vi har i sundhedsvæsenet med resistente bakterier. Det er et uhyggeligt voksende problem.
Positiv hatten på; jeg vil stikke hele trynen og hænder i havemuld i weekenden👩🏻🌾 og samtidigt nyde solen – iført hat og solcreme, som du vil berette mere om i morgen🙋🏻♀️💞
Lise Grosmann skriver
Pernille S: Ja, det er chokerende, at man kan fødes med resistens. Uhyggeligt, hvor det her fører os hen, men måske er mere natur og konkurrerende/balancerende bakterier en af løsningerne.
Og ja, der er lidt blandet solskriv på bloggen i morgen – og et gensyn med Nice ((;
Kh lise