Jeg har spist frugt hver morgen – og kun frugt – siden jeg læste bogen “Fit for Life” i 1985. Det er noget af det bedste, jeg nogen sinde har gjort for mig selv. Og NEJ, man bliver ikke sulten en halv time efter (og heller ikke to eller tre timer efter). I modsætning til det blege brød mange sætter tænderne i, så er energien i frugten flettet ind i fibre, som sikrer en fornuftig blodsukkerkurve. Solmodnet frugt indeholder essentielle sukkerstoffer, der bl.a. styrker vores immunforsvar. Plus selvfølgelig vitaminerne, antioxidanterne og alt det sunde stuff, vi mennesker endnu ikke har sat navn på. Det er beauty-boostere, der vil noget.
I denne skål har jeg af egen avl to æbler, godt med hindbær samt en “buket” hyldebær. Desuden er der en pære, en banan og en kiwi. For alle, der har problemer med at få spist frugt hver dag, er det den perfekte løsning.
Gider man ikke lave frugttallerken, så er frugt jo perfekt grab-to-go pakket naturligt ind og lige til at spise i toget eller bilen. Æble, pære og banan er nemt at gå til, men det er tørret frugt jo også. Når bær og æbler i haven slipper op, så spiser jeg tørret tranebær, svesker og abrikoser sammen med frisk frugt. Sukkerindholdet er naturligt nok mere koncentreret i tørret frugt, men det er et godt supplement og fibrene er der jo stadig til at holde sukkerkurven.
Hvis du ikke kan huske “Fit for Life”, så er princippet, at man spiser frugt – og kun frugt – indtil kl. 12. Jeg er så hooked på det velvære, det giver mig, at jeg, hvis jeg skal rejse eller overnatte hos nogen, hvor jeg ikke er sikker på at få min frugt, så tager jeg frugt med. At jeg har det næsten ligesådan med en kage til eftermiddagskaffen, det er en anden ting…..;-)
Skriv et svar