Er der en god mening med det? Og hvordan kompenserer man?
@menokind har været dygtige til at formidle om overgangsalder og helt sikkert både hjulpet mange kvinder med deres information men også fået skabt noget klarhed og respekt i samfundet herunder på arbejdspladser. Følg dem endelig!
Hvad der generer mig er, når formidling af viden og seriøs information udnyttes til at skabe trafik på forskellige platforme ved at udmale symptomer som i sandhed kan skyldes mangt og meget andet. Og som mange af dem i øvrigt ikke går over, når ‘pausen’ er fuldt effektueret og hedeture og menstruation stopper.
Menstruation [læs nederst] er irriterende og for mange virkelig problematisk og smertefuldt, og så skal der selvfølgelig være læger og gynækologer, der træder til med udredning, behandling og lindring og regulering osv. Men ellers er det jo genialt. Kvindekroppen er i det hele taget genial. Jamen, tænk engang af en ægcelle indeni os i mødet med en bittelille sædcelle kan vokse sig til et menneskebarn, som fødes til livet af vores krop. Når alt forhåbentlig går efter naturens opskrift. Det er mit livs største sorg, at jeg ikke lod mig opleve det vel vidende, at børn er et knusende ansvar.
Overgangsalder oplevede jeg selvfølgelig, for jeg er her jo endnu og ude på den anden side. Jeg var forholdsvis heldig, og de, der må døje, skal selvfølgelig have den hjælp, behandling, opbakning og forståelse, der er nødvendig.
Og så tilbage til @menokind, som så dygtigt har belyst det alt sammen herunder de forskellige hormoner og behandlingsmuligheder. Og forleden så jeg de opslag, som jeg deler her. For hvorfor stopper vi med at have disponible hormoner, når det nu volder ubehag og på længere sigt nedbrydning at de udfases. Det er naturens beskyttelsesmekanisme. Vi ældes jo under alle omstændigheder. Alt svækkes under den uundgåelige afvikling og graviditet ville være en belastning for kroppen. Og en risiko for et eventuelt barn.
Jeg har strittet meget imod påstanden om, at det er fordi vi førhen bare døde. I hvert fald tre generationer tilbage i min familie var der ingen, der døde før eller bare lige efter deres overgangsalder. De havde et liv. I dag er tiden en anden, hvad angår det sociale liv, men indtil biohackerne har fundet kuren til at blive 180 år, så er det formentlig stadig en god strategi af naturen at prioritere vedligeholdelse frem for evig frugtbarhed. Og så slipper vi jo også for det månedlige bøvl.
SELVFØLGELIG påvirker store hormonomvæltninger ALT og også huden, men den folder jo ikke sammen og synker ned overnight. Jeg har skrevet en del om overgangsalder, HER for eksempel. Og der er interessant hormonsnak fra Rikke Goerlich, Urteskolen HER. Og husk så lige at forudbestille den HER, så du har alle de gode råd med opskrift lige ved hånden. Og tillykke til de to forfattere, som jeg glæder mig til at møde på udgivelsesdagen ♥
PS menstruation: Josefine Stork, journalist, podcastvært og forfatter til ‘Cyklusrevolutionen’, siger til Berlingske: For nogle er snakken om menstruationscyklussen lidt urtete og hokuspokus. Det giver ikke mening, for det handler jo om hormoner, og det er ren biokemi – præcis som fordøjelsessystemet og immunsystemet.”
I artiklen nævnes også Line Tiller’s nye bog ‘Superugen. Hvordan cyklussens bedste uge hjælper dig på job, med træning, kreativitet og sex.’, og her fremgår det, at “ægløsning virker som naturlig kokain” og gør kvinder mere ‘kreative, selvsikre, sexede, empatiske og energiske.’ Hvilket Josefine Stork bekræfter også at have oplevet.
Nogen begynder altså at snakke de kvindelige hormon-rutjeture positivt ind i en større forståelse af den biologiske helhed.
God weekend forhåbentlig med ro på vejret ♥
Skriv et svar