Husker du blogposten her om Serum Paradoxe? Den affødte nogle spørgsmål om squalene og hvordan denne ingrediens harmonerer sammen med hud, som f.eks. er til den sarte side. Perfekt er det enkle svar. Det er i huden i forvejen, idet squalene udgør mere end 10 procent af sebum. Altså det hudfedt, der flyder beskyttende fra vores talgkirtler. Men der kan skubbes til den gode 10-procents-balance, og det er en af årsagerne til, at man ikke skal være så ivrig med morgenrens og anden skrubben.
På din serum og creme står der squalane, det er squalene tilført et brintatom, for så er det mere stabilt over for iltning. Men stadig en hudidentisk ingrediens. Engang hentede man det i hajlever (og gør det stadig til visse kosttilskud), men bare rolig din creme har hentet sin squalane fra olivenolie. I øvrigt findes det også i hvedekim, risklid og amarantfrø. Oliven er kilden i både Serum Paradoxe og Hydra Squalane fra LING, som du kan købe bl.a. her og som også indeholder fugtfylderen hyaluronsyre.
Til talenterne hører barrierebeskyttelse, noget af det vigtigste i hudpleje – især i den årstid, vi nærmer os. For i kulde flyder talg ikke så godt som i varme. Squalane’s opbygning gør, at det kommer nemt ned mellem cellerne, hvor det holder hudterrorister ude og fugten inde. Det gør huden mere elastisk og glatter rynker. Fedter ikke. Giver et godt tilskud af hudforbedrende A- og E-vitamin. Er fantastisk til ru, tør hud alle steder. Og ja, sart hud har det også fint med squalane, faktisk er det fornuftigt at kigge efter ingrediensen, hvis man har hys med huden.
Andre med barrierebonus-talent er plantesmør og vokstyper, så kig efter dem på din creme. Rodial STEMCELL super-food-serien, der er på hylderne om to uger (uge 39), er hudkærligt fuld af kakaosmør, rosenvoks, sheasmør, bivoks og i øvrigt også hudhealeren hybenolie og mange andre ”super-skin-food”ingredienser og vitaminer. Og den der cleanser kan jeg godt sige dig er vidunderligt blid mod huden og et must at prøve, hvis du har tør hud. Dufter skønt gør den også.
OBS! Husk olivenolie indvortes. Man mener, at det store forbrug af olivenolie i Middelhavskost – og dermed squalene-indtagelse – bidrager til lavere forekomst af hjertekar-sygdom og at squalene også beskytter mod kræft. Og så er det den olie, min yndlings-guru-dokter Weil anbefaler.
Skriv et svar