Jeg har det med at køre i temaer, og citrusnoterne i foregående skriv får mig jo meget naturligt til at tænke på det C-vitamin, man forbinder mest af alt med alle citrusfrugterne. Det talentfulde og stærke vitamin, hvis levetid er kort uden for frugternes beskyttende fibre og skræl. C-vitamin kan ikke lide lys og luft, og kosmetikbranchen kæmper indædt på deres labs for at finde formlen. Og emballagen. Fernando Bouffard, manden bag pHformula, er i usædvanlig grad på hjemmebane på begge specialer (læs nedenfor).
I kender helt sikkert den her vitamintrio….
…..der blev lanceret i flakoner, der lignede en vitaminpillekapsel og kun var en limited-lancerings-udgave. Flakonerne var også 200 kr. dyrere for samme produkt, som ifølge pHformula er lige så godt forsikret i tuberne.
Men nu har pharma-cosmeceutical eksperten også lanceret et koncentreret Vita C serum med tre former af det talentfulde vitamin til at styrke og stablisere og udrette de hudmirakler, som vitaminet har papir på. Ind- som udvortes er det en stærk antioxidant, absolut nødvendigt for kollagenproduktionen og på huden i stand til at lysne pigmentpletter. Hvis altså formel og indhold er effektiv. Og det er den/det her, hvis den er det nogen steder.
Ud over de tre typer C-vitamin finder vi også niacinamid=B3, som både lysner hyperpigmentering og lægger en dæmper på mere af det. Der er et peptidkompleks (palmitoyl tripeptide-1 og palmitoyl tetrapeptide-7) til at snakke vækstfaktorer i aktion og støtte dannelsen af kollagen. Der er godt med fugt i form af glycerin, hyaluron og glycoaminoglykaner (=GAGs), som danner hudens fugtmadras. Og så er der Ginkgo biloba bladekstrakt (god heler og dermed kollagendanner), jojobaolie samt E-vitamin, der gør det så godt sammen med C’et.
Jeg ved det, excelarket er fyldt og alle julens udgifter er nær, men når der så igen er luft i budgettet og hul på hylden til et produkt, der skubber huden mod lysere tider, så husk den her (689 kr./30 ml). Få forhandler på tlf. 7021 1070 eller slå det selv op HER.
pHformula kan med rette kalde sig ’pharma-cosmeceutical’ for manden bag den spanske serie er Fernando Bouffard, Ph.d., som er farmaceut med speciale i klinisk og kosmetisk dermatologi, udvikling af ingredienser og med en doktorgrad i farmaceutisk teknologi, herunder leverancesystemer. Så er det på plads. Det er hver eneste problemløsende formel i dette brand også med specialserier til pigmentering, acne, kronisk rødme og selvfølgelig antiage. Alle med maksimal mængde aktive farmaceutiske ingredienser. Ofte i dobbelt-emballage, så de bliver ved at være effektive.
PS: Jeg minder lige om, at det er en rigtig god idé også at booste C-reserverne (som vi faktisk ikke har i kroppen) indefra. Vitamin C er afgørende vigtigt for vores bindevæv og for de fibre, der skal holde huden stærk og smidig. Citrusfrugter indeholder nogle flavonoider/antioxidanter, som kun findes her. Flavonoiderne i citrus styrker blodkarrene og virker anti-inflammatorisk. Og inflammation er, som jeg har skrevet flere gange, en betændelseslignende tilstand, der er årsag til meget skidt. Også at vi bliver gamle i huden før tid. Desuden indeholder citrus fiberstoffet pektin, som er den fineste naturlige detoxer.
Det er derfor, du skal spise frugt hel og ikke drikke den som saft – fibrene skal være intakte, så de kan virke afgiftende og rensende. Og stabilisere blodsukkeret. Der er særlig meget pektin i det hvide lag under skrællen. Og ifølge dr. Steven Pratt, forfatter til bestselleren “SuperFoods RX”, så er det en god idé at gnave lidt af det hvide stuff i sig. Helt ind i det orange lag, hvis olie indeholder limonene. Nogle mennesker har problemer med kontakt med limonene, og de skal selvfølgelig ikke gøre det. Men ellers styrker limonene vores antioxidant-enzymer og gør vores celler fit for fight. Frugten skal selvfølgelig være økologisk og godt skrubbet.
Christina Hansen skriver
Det var jo ikke min mening at sætte blogmutter på overarbejde 😉
Tak for din research. Det går nok med de tuber der. Det gør det i hvert fald med BP’s Clinical, der jo virker efter hensigten og mere til.
Appelsiner frem for Summerbird?? Det må jeg nok sige 😉
Lise Grosmann skriver
Christina Hansen: Tuber er ikke optimalt ifølge Paula Begoun alias kosmetikpolitiet, men acceptable, når de er lystætte.
Ja, ja….det er nok også klogere ((;
HeLene skriver
Hey Lise, er du tankelæser. Jeg var lige igang med at fundere over vitC her til vinteren. Har kastet lange øjne efter HR som du skrevet om, men nu finder jeg nok noget billigere fra USA da en ven lige lovet at købe noget for mig.
Passer det som jeg vil huske at man ikke skal bruge vitC og Niacinamide sammen? Så må jeg holde pause med Rønsbøl tonicen (mist) og finde en anden.
Tror du Clinique Turnaround fungere med et VitC serum? Den har en del ingredienser, så jeg kan ikke rigtig overskue det. Det er vel her man ‘burde’ bruge en serie, men jeg får nok kun investeret i en serum og så øvrigt prøve at bruge det jeg har på hylden.
Er der andre stoffer man ikke skal bruge med VitC, hvis det nu er et serum man bruger. Altså hvad man skal passe på med af creme over og så videre, hvis mine ‘ramblings’ giver mening?
Ja, det er godt at tænke på andet en verdenssituationen denne mærkelige dag! :-/
HeLene skriver
Var lidt hurtig/begejstret,der, fordi nu ser jeg at det serum du skriver om har både vitC og Niacinamide, så jeg bliver endnu mere forvirret, da jeg mener jeg set mange steder t man ikke skal kombinere de to?
Lise Grosmann skriver
HeLene: Ja, det gør det tilsyneladende, og det gælder især L-ascorbic acid formen men også – om end i mindre grad – derivater, fordi de tager L-ascorbic acid formen i huden.
Risikoen er især i forbindelse med UV-lys, men selv hvis man mixer om aftenen, så er det en god idé at vente en halv timestid imellem påsmøring af B3 efter C, så huden har genvundet sin pH-værdi. C skal nemlig have det surere end hudens naturlige pH.
For at være helt sikker på at få det bedste ud af C-vitaminet ville jeg nøjes med at miste med en kildevand eller skynde mig efter rens, hvor huden stadig er fugtig og modtagelig og – hvis du har brugt et vaskeprodukt – har lidt nedsat pH-værdi, som vil lette adgangen for L-ascorbic acid. For cremer, man bruger over, gælder det med at vente.
HeLene skriver
Mange tak for det udtømmende svar!
Eva B skriver
Hej Lise
Hvor meget niacinamid er der i – altså procentvis? Jeg har forstået på pudderdåserne at niacinamids porelukkende effekt fuldstændig afhænger af procent & pH værdi – det sidste har de ligesom nok styr på når man hedder som de gør..
Sikke en nat. Hvordan kunne de vælge sådan en klovn. Håber ikke der er nogle Trump- republikanere her. Det er helt rart at beskæftige tankevirksomheden m knap så tunge emner.
Eftertænksom hilsen ?
Lise Grosmann skriver
Eva B: Jeg ved det ikke i procent, men det står rimelig højt på ingredienslisten selv om B3 jo ikke er stjernen men bare støtte. pH-værdi er jeg ikke i stand til at vurdere, og det tror jeg ikke nogen sådan bare kan ved at kigge på en INCI. Hvad jeg er ret sikker på, er, at pHformula om nogen har styr på formlerne.
Og så meget ja, en journalist skrev i en kommentar på facebook, at med UKs exit, Trumps valg, så mangler vi bare, at Marie le Pen vinder i Frankrig, så udfordrer vi en 3. verdenskrig. Lad os i den grad ikke håber, at det går den vej, men verden har problemer.
God aften kære
Lise Grosmann skriver
Eva B: Jeg kan sige dig, at der i pHformula B3 creme er 5% niacinamid, hvis det hjælper dig.
Eva B skriver
DET gør det bestemt, Pudderdåserne siger 5% niacinamid er rigtigt godt.
Og ja, det er så bekymrende, som jorden og menneskeheden forvalter & forvaltes for tiden.
God aften til dig, du smukke pige både ind-og udvortes…
Og til jer andre handsome Ladies, hvis i fortsat er med på denne…
Lise Grosmann skriver
Eva B: Det er vist på højde med Paula’s (;
Og sikke en skøn godnathilsen, tak kære Eva på egne og alles vegne <3
Karin VS skriver
Kære Lise 🙂
Tak for dine gode skriv 😀
Ang Limonene, det har jeg været super allergisk over. Min hud hævede op hvis jeg fik lidt på. Men så opdagede jeg at det ikke er al Limonene jeg ikke kan tåle!! Nogle typer er fuldstændig ufarlige for mig. Ved du hvad der kan være af forskel på Limonene og ja, Limonene 🙂
Knus Karin
Lise Grosmann skriver
Karin VS: Det tør jeg ikke svare på uden at spørge toksikolog Ewa Daniél hos Allergy Certified. Jeg vender tilbage! Tak for tak <3
Lise Grosmann skriver
Karin VS: Ewa Daniél spørger, om jeg kan få dig til at nævne hvilke produkter, du reagerer på og hvilke du ikke gør, for så har hun mulighed for at kigge nærmere på indholdet – f.eks. om det er en syntetisk eller naturlig form, din hud ikke har det godt med.
Karin VS skriver
Aha! Jeg kan allerede nu sige at det ér den syntetiske jeg ikke kan tåle 🙂
Lise Grosmann skriver
Karin VS: Kunne det ikke være interessant at få en ekspert til at kigge på det? Du kan bare sende mig en mail og nævne eksempler på produkter!
Lise Grosmann skriver
Karin VS: Ferulasyre er en antioxidant (polyfenol), som findes naturligt i korn og i majs men også i kaffe og kakao m.fl. Fås også som kosttilskud.
Christina Hansen skriver
Så blogmutter gnaver hele citroner i sig..? ?
Eller snakker vi mon appelsiner til sidst?
Og jo, jeg kender de 3 ?…eller dvs kun af udseende.
På et tidspunkt overvejede jeg at købe den Vita C, men da jeg forhørte mig samme sted, som jeg køber min rens fra pH, sagde damen, at jeg skulle være klar over, at den kom i tube og IKKE den dobbeltbeskyttende seje emballage….
Så droppede jeg det og genkøbte Ling’s.
Det var noget med at produktet blev en del dyrere med den oprindelige emballage… Men hvorfor overhovedet lave så geniale produkter og komme dem på tube?? Det skærer lidt i hjertet.
Men det er da glædeligt, at det serum er i pipette-form. ? Og min rens med pumpe (og billigere refill) vil jeg aldrig undvære!
Lise Grosmann skriver
Christina Hansen: Ah, jeg skriver da bare citrusfrugter, og ja året rundt hver morgen spiser jeg en appelsin. Jeg tror, at hvis jeg skulle vælge mellem appelsin og Summerbird flødeboller, så vandt appelsinen overlegent – og DET siger ikke så lidt ((;
Ja, de er alle tre kommet i tube, og jeg har forsøgt at få oplyst, som flakonerne er helt udgået, men har ikke fået svar. I hvert fald var det sådan, de blev lanceret og jeg retter, når jeg har fået svar (men jeg skulle jo udgive kl.. 13 (; …..).
Ja, Vita C har pipette og endda et ret lille hul til den, så hvis man selv er lidt kvik og omhyggelig, så er det muligt at passe på C’et.
Lise Grosmann skriver
Christina Hansen: Så fik jeg svar, vitamintrioen er skiftet ud med tuber – og kun tuber. Jeg fik ikke i første omgang svar på, hvorfor, man havde droppet flakonerne.