Det har ikke noget med blomster at gøre, de har bare også begrænset holdbarhed….
Læser du bagsiden på emballagen? Læser du indlægssedlen? På medicin sikkert, men gør du det på din creme? Det er jo vigtigt at kende ikke bare ingredienser men i den grad også holdbarhed både uåbnet og efter åbning og at vide, hvordan produktet skal anvendes. Holdbarhed kan for eksempel svinge fra 1 måned til 12 måneder efter åbning. Det har noget med formlen, med ingredienser at gøre. Og det igen kan også have noget med brug at gøre.
De HER er for eksempel til både dag og nat, men det er de her ikke…
……og der gælder også særlige hensyn til holdbarhed. Og det fik vi heldigvis belyst takket være Anna’s spørgsmål og Mette Bang’s svar. Hvis I nu ikke alle fik læst med på kommentarerne, så gentager lige hovedpunkterne.
Anna spørger:
Der er vist noget med holdbarheden af Environs short life A-vitaminprodukter, som man skal have forklaret af forhandleren, fordi man ikke helt kan regne med det der står om udløbsdatoen på pakken. Jeg mener at det er noget med at uanset hvad der står under bunden kan produktet holde 2 måneder efter åbning.
Mette svarer:
Environ har få produkter som har en SSL (Short Shelf Life) = levetid. Det skyldes ingredienser som Colostrum (råmælk) samt retinol i Retinol 1-3 serummerne.
Retinol er A-vitamin I alkoholform, og den er endnu mere ustabil/skrøbelig vs. fedtformerne der anvendes i AVST cremerne og C-Quence serummerne – og retinol har dermed også en kortere levetid.
Når det gælder Environ’s produkter, og særligt deres SSL produkter, så skal man forholde sig til udløbsdatoen på en lidt anderledes måde. Produktet skal senest tages hul på sidst i den måned der står på flakonen. Ingrediensindholdet er stadig 100% virkningsfuld og effektiv efter åbning, og produktet skal blot opbruges indenfor 2-3 måneder (stadig med fuld virkning). Bruger man produktet som anbefalet eller vejledt, så bør det også være opbrugt efter et par måneder.
Derfor må man ikke blive skræmt når man ser udløbsdatoen, så længe man forholder sig til det på ovennævnte måde. Environ har ingen regler om at produkterne bør opholdes i køleskab. Så længe produkterne ikke står direkte i sollys eller opbevares et varmt sted.
Og så det med anvendelse, som også er vigtigt og ekstra i forbindelse med meget aktive produkter som disse. Her har Mette Bang tidligere svaret beautyspace’s læsere, at AVST (alle hudtyper og tilstande) og C-Quence (moden, solskadet, pigmenteret hud) er step-up serier, der anvendes morgen og aften.
Derimod anbefales Focus Youth Retinol 1-3 kun ved hudproblemer som svær akne, alvorlige solskader herunder pigmentering samt ved arvæv eller dybe rynker. Produkterne anvendes kun om aftenen og kun, hvis huden er tilvænnet den høje koncentration af A-vitamin i en af step-up serierne.
Og er den det, så kan man altså introducere Retinol 1 et par gange om ugen om aftenen under for eksempel sit AVST-produkt eller eventuelt blande Retinol 1 i det (eller i C-Quence).
PS: Der var også et spørgsmål om, hvorvidt man kunne bruge andre A-vitaminprodukter (end Environ) dag og aften. Her er svaret, at man skal læse brugsanvisningen og følge den. Med hensyn til step-up/tilvænning, så kan det være nødvendigt at nøjes med et par gange om ugen for at undgå en retinoid reaktion, som ikke er ønskværdig og heller ikke et nødvendigt step i at anvende A-vitaminprodukter.
HER kan du læse, hvad Miljøstyrelse siger om krav til mærkning af kosmetik.
Anita christensen skriver
PS.. Lidt uden for program , men det var vist mit spørgsmål , du igen svare på. Vil gerne sige tak for , at du stadig svare på spørgsmål , fra tidligere indlæg ??
Lise Grosmann skriver
Anita Christensen: Dobbeltsvar (; Jeg ser kommentarerne bag kulisserne, og hvis der er gået andre ind, så kan det godt være, at jeg har glemt, at jeg har besvaret. Men bare jeg ikke glemmer at svare <3