Påskefrokosten nærmer sig, vi er lovet sol og jeg gætter på, at der bliver brændt nogle eftervirkninger af på solsengen. Og ordet brændt er valgt helt bevidst, for noget tyder på, at huden brænder hurtigere, når man har indtaget meget alkohol. Det er det, jeg siger, huden er som et mini-os, den kan heller ikke overkomme det hele uden stress og fejl.
Det er forsvaret, det går ud over. Antioxidanterne får så meget kamp til stregen, at radikalerne løber med sejren. Huden brænder og der opstår en del ravage under overfladen i cellerne.
Foto: Her er billedet på en god start, produkter der skaber ro og balance. Alle har været omtalt på bloggen.
Den gode nyhed – for det er jo en gammel nyhed, at man søger skygge mellem kl. 11 og kl. 15 – det er, at hvis vi sikrer os antioxidanter både indefra og udefra, så øger det hudens naturlige forsvar og den brænder ikke så let i solen. Men der er flere spillere, der tæller i forsvaret. Et godt mikrobiom for eksempel. I det hele taget hud, der ikke står med for mange udfordringer, og det er den HER specialist i. Se produktforslag på foto.
Det med det naturlige forsvar har man rigtig meget øje på i forskningen for tiden. I det hele taget har man fået fornyet interesse for, hvilke mekanismer huden selv bruger for at beskytte sig i solen. Vi er trods alt født til at tåle den. Når vi ikke lader fornuften fordampe. Og så nyttige solfiltre end er, så elsker hverken vores hud eller miljøet dem. Visse har vist sig hormonforstyrrende, andre ødelægger koralrev og hyppig brug kan give allergi. MEN her i Europa bliver der passet på os med en streng lovgivning. Det betyder, at det kan være en god idé at tage solcremen med hjemmefra.
Foto: Boostere er en rigtig fin genvej til at optimere beskyttelsen. For eksempel med nogle dråber i serum, så de kommer tæt på de celler, de skal beskyttebooste. Både Aurelia Probiotic Concentrate og Ecooking E-vitamin Serum kan fint anvendes alene men altså også mixes.
Glem ikke de HER ting.
Plus at gnaske de gode danske gulerødder fulde af carotenoider, tomater fulde af lykopen, sørge for godt med rå løg, for de indeholder quercetin, en stærk radikalgokker. Det er i øvrigt også i æbler. Drys generøst med persille og andre kryddereurter. Spis den hypede bladselleri og husk broccoli. Laks og skaldyr passer til tiden og er fulde af astaxantin, som også er i tang og alger. Og lige om lidt er der bær i alle farver, og du skal spise masser af dem. Der er også det HER vigtige i.
Og så drik masser af grøn te og god kakao. Ja, du læste rigtigt, den mørke af slagsen er fuld af antioxidanter som catechin. Lige som rødvin er med resveratrol (husk dog de indledende ord).
Skriv et svar