Når vi er færdige et sted og hypen ikke rigtig er i omdrejninger (til at give salg og/eller omtale), så tager nogen fat på det næste. Så nu er det armhulerne der skal detoxes har I måske set. Wellness-bloggerne kan i bogstaveligste forstand ikke få armene ned. For det gør det meget nemmere at skifte fra kemisk (!) til en naturlig deodorant, som så åbenbart ikke er er kemi som alt andet, selv vand.
Og der er som sædvanlig ikke grænser for, hvad sådan en detox kan udrette. Alene ved hjælp af en maske bestående af bentonite ler (kendt ingrediens inden for al mulig detox) og æbleeddike kan man detoxe hele kroppen (hold da op), fjerne lugt (bedre end med sæbe) og fjerne ophobning af antiperspirant i svedkirtlerne (!!!!) og så kan masken sørme også øge effektiviteten af den naturlige deodorant (som det bliver nemmere at skifte til) og eliminere irritation fra en sådan (bortset fra at æbleeddiken i sig selv er irriterende).
Jeg er not imponeret og ville i øvrigt bruge honning i stedet for æbleeddike, hvis man endelig skal detoxe armhuler. Det er bedre til at skabe bakteriebalance, og så giver det fugt og ikke irritation.
Vores krop kan ikke detoxes gennem huden, den har sine helt unikke rensesystemer, nemlig lever og nyrer og udskiller ved det, vi gør på toilettet af flydende og fast og når vi sveder. Men læs det alt sammen HER, hvor dermatolog ved Cleveland Clinic, Shilpi Khetarpal slutter med følgende:
“I would caution people against [an armpit detox]. “There’s no need for it, it hasn’t shown to be useful, and it’s going to do nothing or just give you some problems.”
MEN at sved kan være et generende problem, det kender vi alle til. Selv om problemet lige nu nærmest er det modsatte, det er så blæsende koldt, at man næsten skrumper under tykke lag tøj. Dog hjælper det ikke de mennesker, hvis svedkirtler arbejder på overtid. De lider af det, man kalder hyperhidrose. Det, og behandlingen, fortæller de noget om HER. Men der er også masser af links på nettet.
Da vores svedkirtler er påvirket af vores nervesystem kan det trigge, at man sveder ved stress, nervøsitet, angst. Jeg kender det selv, og jeg ved også, at det er selvforstærkende. Det slår aldrig fejl, hvis man har taget skjorten på, der sidder tæt under armene og absolut ikke vil svede, så der kommer våde skjolder, så kommer de. Jeg har opgivet at forstå det, for jeg er jo hverken socialt nervøs endsige angst.
Til daglig bruger jeg ikke deodorant og ellers har jeg som resten af verden været begejstret for den HER Og ved førstkommende lejlighed skal Ecooking’s nye deodorant udfordres. Også en aluminiumfri deo. Man anvender Zink Ricinoleate, som absorberer/indkapsler og neutraliserer lugtmolekyler, altså de bakterier, der skaber den.
Det er ikke en antiperspirant, for den bremser ikke sved og stoffet ødelægger ikke den naturlige bakterieflora på huden. Yderligere indeholder den et mælkesyrekompleks, der skaber godt miljø for den naturlige flora. Der er en parfumefri og en med en dejlig diskret duft af citrus. Læs om dem HER og se fuld indholdsdeklaration.
Har du tid og lyst til flere ord om detox, så er de HER
Og HUSK, at det er i morgen, du kan se, om du blev ramt af lykkehjulet i kommentarfeltet HER eller HER Men der er tid endnu til at afprøve sit held ♥
Anna skriver
For tiden er jeg glad for at veksle mellem de forskelige dufte fra Schmidt´s naturlige deodoranter:) Den største forskel på det man kunne kalde for almindelige deodoranter og naturlige deodoranter er vel om der er aluminium i eller ej, og her ærgrer det mig lidt at opdage hvor mange andre produkter der er aluminium i – især solcremer og makeup. Jeg er med på at man putter aluminium i deodorant fordi det virker svedhæmmende, men hvorfor putter man aluminium i solcremer og makeup Lise?
Lise Grosmann skriver
Anna: Der som man kan forvente, når man googler, forskellige holdninger, men der er også forskellige udgaver af aluminium. Således er det i kosmetik og solcremer ikke det samme som det i antiperspiranter og førstnævnte er klassificeret ‘low’ hos EWG http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/700309/ALUMINA/ (godt sted at tjekke toksicitet). Det nævnes også i linket her, hvor der står noget mere forklaring http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/700309/ALUMINA/
https://greenbeaver.com/en/ingredients/alumina
Daniela Fraser skriver
Kære Lise,
Faktisk har jeg i år (eller var det forrige år) at jeg faktisk slet ikke behøver hverken DEO eller antiperspirant.
Jeg har i årevis (siden jeg var 12-13 år?) brugt deo dagligt, men så løb jeg pludselig tør (selvom jeg endda selv forhandler deo) derhjemme, og så fandt jeg ud af, til min egen stor overraskelse, at det sagtens kunne lade sig gøre uden.
Jeg ved ikke om det er fordi at man ikke sveder så meget mere, som da man var ung, eller det bare var en vane?
Jeg bruger dog en naturlig deo en gang imellem, men det er højst en gang om måneden, at jeg lige synes at jeg skal være på den sikre side, hvis nu
Lise Grosmann skriver
Daniela Fraser: Kære Daniela, som kosmetolog, der er tæt på folk, når du behandler, er du jo udfordret dobbelt. På den ene måde er sved ikke ønskværdigt i folks næsebor og på den anden side, må du jo heller ikke dufte for meget.
Det må da være fantastisk at opdage, at man kan undvære, for som du selvfølgelig ved bedre end de fleste, så er armhulernes svedkirtler og hårfollikler de rene motorveje for alt, hvad man smører sig med. Jeg sidder her alene det meste af tiden og skulle jeg finde på at svede, så er jeg jo tæt ved vand og sæbe. Men fordi der er det der med det selvforstærkende ‘bare nu ikke’, så bruger jeg deo, når jeg skal være sammen med nogen. Og her har Aurelia været yderst effektiv næsten som en antiperspirant.
Men ellers har du nok ret, at man ikke sveder så meget efterhånden som man bliver ældre. Det er jo lidt et problem for gamle, som heller ikke drikker nok og er dårlige til at temperaturregulere.
God weekend kære