Grå mandag, men luften er som et svalt fugtbad, og her er flere næsten gratis glæder…
Foto summerbird.dk (som forhåbentlig tilgiver lån til gengæld for alle de flødeboller, jeg har spist). Opskrift på den varme drik er HER
Lige nu sidder jeg med formiddagskaffen og et par velvoksne stykker mørk chokolade, og jeg føler mig heldig og nærmest lykkelig. I weekenden har jeg lavet kakao om eftermiddagen, for det er så hyggeligt og dejlig varmt, når vejret er gråt. Grøn te slubrer jeg også og så mangler der kun rødvinen for at være helt på forkant med ‘cardiovascular health’, som den kloge doktor Andrew Weil taler om HER
Som bekendt er jeg vild med Weil og han er vild med svampe både på tallerkenen og i den Origins-serie, som han lægge navn til. I denne uge skal vi kigge på ingredienser, der kan noget særligt. Også de nye i A-familien og hvordan du kan bruge dem sammen med vitaminvennerne. Der er også spændende nyt på pigmentfronten, og vi taler selvfølgelig, hvordan man kan viske dem væk eller i hvert fald lysere.
Jeg har også planlagt et barrieretjek nu, hvor udfordringen vokser for hver time, vi er indendøre. Der er nogle helt enkle hudplejegreb, som kan bremse tilløb til hudhys. Hver dag vil der også være nyheder og tips på søstersiden Nyt & Nyttigt. Og sidder I og tænker: Hvorfor skriver hun aldrig om…? Så send mig en mail eller skriv i kommentarfeltet.
Lidt mere chokoinfo, for man er slet ikke færdig med at granske i de sundhedsmæssige egenskaber i kakaobønnen og dermed i den mørke chokolade med mindst 70 procent kakao. Og jo højere koncentration af kakao jo mere plus er der for tankeproces, hukommelse, humør og immunforsvar, siger Lee S. Berk, DrPH, der forsker i psykoimmunologi og foodscience HER. Og så lige en sidste ting. Nye studier har tilbagedateret menneskets brug af kakao med 1.500 år og flyttet oprindelsen fra Centralamerika til Sydamerika. Læs HER
OBS! Læg lige mærke til dr. Weil’s tip til at fjerne 90 procent af koffeinen i teen, hvis du ikke vil have den: Overhæld en portion teblade med kogende vand, lad det trække ca. 30 sekunder, hæld vandet fra og lav så teen på sædvanlig vis. Koffein er vandfølsom men det er antioxidanterne ikke, så du ødelægger ikke sundheds-fordelene ved den grønne te.
God mandag derude, jeg glæder mig til endnu en uge med jer ♥
Anneka skriver
? Var der lige én der blev vældig glad her…Så sund jeg egentlig er! ?? Det er noget af det bedste ved den kolde årstid.
Mht te. Jeg læste man kan få tør hud (og træthed, tinnitus, kolde hænder og fødder m.m) af dårlig kredsløb. At rigtig mange har det uden at vide det. Hvidtjørnete skulle virke bedre på det end medicin og uden bivirkninger. Men man skal drikke det hver dag og der kan gå en måned eller mere inden virkningen kommer. Det er jeg så “på” pt 😉
Weil er nok også vild med nødder. Ved du hvorfor jordnødder ikke skulle være så sunde som træ-nødder?
OG tester Pudderdåserne’s A-creme-testere også cremen rundt om øjnene? Har hørt før og imod mht til A-vit creme der.
God aften herinde ♡
Lise Grosmann skriver
Anneka: Híhi det tænkte jeg også efter Superfood-Kate og Weil (;
Dårligt kredsløb kan kun føre til en masse skidt, og nu afventer vi så at høre fra dig, om hvidtjørnte er så god som sit rygte.
Weil er vild, fordi han ved så forfærdelig meget fra både den autoriserede og den alternative side og har rejst kloden tynd for at se, hvad folk spiser. Jeg googlede lige kort på det med nødderne, og fandt, at jordnødder – formentlig fordi de i virkeligheden er bælgfrugter – indeholder mere protein end de andre nødder. Og et andet sted, at valnødder er de sundeste…link her https://www.bbc.com/news/health-12865291
Der står faktisk ikke noget specifikt om brug rundt om øjnene i den vejledning, som testerne har fået med fra Katja og Helene. Jeg tror, det korrekte vil være at bruge den op til, altså under øjnene, og undgå den på øjenlågene.
God dag kære
Anneka skriver
Godmorgen 🙂
Det har allerede hjulpet på kolde hænder og fødder, selvom der er dage jeg har glemt at drikke det. Er nok en måneds tid siden jeg startede.
♡Tak for hjælp Lise ( og for ? genudsendelse af Helt ude i hampen” ;))
Lise Grosmann skriver
Anneka: Er det rigtigt. Fik I læst det alle sammen HVIDTJØRNTE for at sætte gang i kredsløbet!!
Det var et fantastisk stort arbejde, du lagde i det skriv om cannabis, og du hjalp mig personligt meget. Så det er mig, der takker kære <3
Anneka skriver
❤
Daniela Fraser skriver
SUPER tip med at filtrere koffein fra te 🙂
Jeg elsker nemlig at hygge med te om aftenen, men har undgået det ofte pga koffeinen.
I øvrigt tilsætter jeg en smule cremet “mælk” (rismælk med mandel og hasselnød), det får næææsten teen til at smage lidt chokolade-agtig 😉
Lise Grosmann skriver
Daniela Fraser: Dejligt, at du kunne bruge det, og tak for at tippe med den nøddemælk. Det lyder næsten, så jeg kunne finde på at komme mælk i teen (; God aften kære