Og de her skal ikke på tallerkenen, de er nemlig lige giftige – blomsterne på kartoffelplanten og de grønne kartofler.
Man støder på dem både mellem egne opgravede, i gårdbutikkens bakker og supermarkedets plastposer – kartofler med større eller mindre grønne pletter. Det grønne er et naturligt pesticid, som beskytter mod det, som nu betragtes som skadeligt af kartoflen. Indholdet er størst i skrællen, og der dannes mere, når kartofler får lys.
Smid de grønne kartofler ud og også kartofler med skader og spis i øvrigt heller aldrig spirer eller dele af planten som blade, stængler, blomster eller frugter. Kartoflen er medlem af en giftig familie, natskyggefamilien. Læs eventuelt mere om grønne kartofler og hvorfor du ikke skal spise dem HER
PS! Når kartoflerne på foto er nærmest selvlysende grønne, så skyldes det, at jeg lod dem ligge nogle dage i lys, og hvis man spiste dem nu, så ville man sikkert blive gevaldig syg i maven.
Skriv et svar