Hvis ikke det er ‘instagrammable’, så er ….
…..the clean beauty movement stærkt på vej til at blive det drevet af enormt fokus på wellness og detox. Og at vi gerne vil vise verden både digitalt og på hylden derhjemme, at vi er en af dem, der lægger forbruget hos dem, der tager ansvar både for vores sundhed men også for klima, miljø og alt det etiske.
At ikke bare unge startups men også de store etablere kosmetikfirmaer går helhjertet ind, siger noget om fremtidsforventningerne.
Foto: Innersense Organic Beauty
Og nærmest med orkankraft er clean-green-pure da gået fra beautynichetrend til noget nær dominans. Med tilsvarende stigning i omsætning. Pludselig er alle grønne, naturlige og helst også vegan. I virkeligheden er der tale om diffuse claims, fordi der ikke er opsat nogen standard for at bruge dem, og derfor misbruges de. Det kan være klogt at gå efter certificeringer.
Lige nu ligner det rent ud sagt kaos. Større eller mindre alt efter, hvor man handler. Er det inden for EU er der sat streg over 1.300 ingredienser i kosmetik, mens USA er på slap line og kun har forbudt 30. Ifølge Green Beauty Barometer (vi taler altså USA) er sulfater den ingrediens flest ønsker at undgå efterfulgt af parabener.
Foto: Innersense Organic Beauty
Kigger vi bredere ud kan listen tilføjes mineralske olier, silikone, nanopartikler, kunstige farvestoffer og parfume. Hud- og hårpleje er de to mest efterspurgte green beauty produkter fulgt af makeup, solcreme, parfume og neglelak/pleje. Hvad vil du gerne undgå i din hud- og hårpleje?
Man forstår en mand som Greg Starkman, som har udviklet Innersence Organic Beauty, når han taler om at anmelde snydere. For er der noget, Innersense ikke selv gør, så er det at snyde for at leve op til deres motto Clean.Pure.Beautiful. Inklusive en del certificeringer. OG curly girl approved er de også.
Foto: Innersense Organic Beauty
Leder du efter en shampoo, der tager fat med sulfater, så er det ikke Innersense, du skal shoppe, for her renses med kokos-, græskar-, avocadoolie og shea smør. Og for at understrege, hvordan deres hairbath, som alle shampoos kaldes, er plejende også for hårbunden, blev vi til pressepræsentationen bedt om at smøre den på hænderne som en håndcreme. Og ja, dejlig føltes den og kunne sagtens have snydt os alle.
Men mr. Starkman og fru Joanna, der begge har en baggrund i beautybranchen, stiler endnu højere, så derfor er formlerne koncentrerede, eller vandreducerede om man vil = mindre er mere. Lokalt produceret kan de også tilføje tjeklisten. Plus at serien er EU-certificeret, fordi man ønsker at leve op til de strengere krav her end i hjem- og produktionslandet USA. HER er en liste over ingredienser og bearbejdningen af dem, fordi det også har stor betydning.
Foto: Innersense Organic Beauty
Det er i det hele taget en fin og rørende historie, der er bag skabelsen af Innersense, som også omhandler bekymringen for en datter født med en genfejl. Bekymringerne sporede forældrene mod ‘trust your inner sense’ og altså også navnet på denne fine hårplejeserie. Smukke er produkterne også ♥
https://vimeo.com/258869113
Salli skriver
Jeg undgår så vidt muligt mineralske olier og i de produkter jeg bruger om natten vil jeg ikke have silicone – silicone kan være fint om dagen, men det skal af når jeg skal sove.
Jeg kan ikke ret godt tåle silicone i hårprodukter, så dem springer jeg helst over.
Jeg har til gengæld ikke noget problem med lidt parabener, hellere det end harsk creme…
Kram
Salli
Lise Grosmann skriver
Salli: Jeg tror, du lægger dig tæt på, hvad mange danske kvinde vælger ud fra. Der arbejdes jo også intenst på at finde alternativer med samme lethed og utrolige spredeevne som silikone.
Parabenerne er lidt en historie for sig, for som jeg og mange kolleger undrer os over, så havde også forbrugerne travlt med at få dem ud, men det sjove er, at der ikke rigtig er nogen, der spørger, hvad der kom i stedet (; Kram Lise