Så det kan ses.
Temaet er stadig peeling, og jeg taler om enzymer. Ikke at de kun har med afskalning af døde hudceller at gøre, for enzymer er overhovedet dem, der får det til at ske. I os og på os. Så I får lidt nørd, de fortjener det, enzymerne. Men først lige et kig på to nye enzympeelinger, som jeg fandt virkelig effektive.
#[Comfort Zone] Enzymatic Powder/Exfoliating Foaming Powder, og her er det, som det det oftest er, papay, der udfører det proteolytiske job med at opløse keratinet i hudens døde hudceller. For at understøtte opklaringsprocessen er der yderligere risstivelse, der ikke har nogen egentlig skrubbeeffekt, i hvert fald meget nænsom, men hjælper til en ‘afglatning’ eller forfinelse af hudoverfladen. Og så er der chlorella, mikroalgen med detoxry især over for tungmetaller. En dejlig nænsom peeling, hurtig og nem at bruge. Produktet er et ansigtsprodukt, men for ikke at forstyrre min Prevage-test, så testede jeg den på min ene hånd, der blev helt utrolig glat og fin i forhold til den anden hånd. Hvordan er det nu, man siger…hænder røber alder, så det bliver ikke sidste gang.
#Nimue Exfoliating Enzyme har papay- og ananasenzymer samt olie fra citrusskal til at gøre arbejdet. Den kræver lidt tålmodighed, for først skal den have et par minutter på huden, så skal den aktiveres 3-5 minutter med massage og så yderligere have et par minutter på huden. Men det skulle vise sig at være tiden og indsatsen værd. Også dette produkt er et ansigtsprodukt, men af ovennævnte årsager testede jeg den på det mest krævende (og grimme) hud, jeg har, nemlig min arm. Jamen, krokohud-relieffet er næsten væk! Og det holder endnu her en time efter uden creme. Jeg kan ikke lade være med at sidde og røre og sammenligne med den anden arm.
Kig lige på et relevant indlæg på Nyt & Nyttigt i dag.
FAQ om enzymer:
De er katalysatorer med et fint ord og indgår i biologiske og kemiske reaktioner. Lige fra fotosyntese i planter til opløsning af keratin og afskalning af døde hudceller på vores huds overflade. Proteolyse (=opløsning af protein) kaldes det. For ikke at tale om nedbrydning af den mad, vi spiser. Enzymer er oftest proteiner, de er specialister hvert og et og har som regel efternavnet – ase (f.eks. hedder enzymet, der spalter laktose, laktase). Mange vitaminer er i øvrigt co-enzymer, de samarbejder altså med enzymerne, og visse enzymer er afhængige af deres tilstedeværelse. Og sådan hænger det hele sammen.
Industrien anvendes enzymer i alt fra vin til vaskepulver. Og i din kosmetik anvendes enzymer fra f.eks. papaya, melon og blåbær først og fremmest i exfolierende produkter somme tider i selskab med AHA. Som nok ender med at vinde på effektivitet. Men enzymer kan også agere på antioxidant-fronten. Vores krop er i besiddelse af et super af slagsen – nemlig superoxid dismutase eller S.O.D., som forenklet sagt tager sig af den indre rustbeskyttelse og som også har snuset til kosmetik.
I øvrigt er hudens egne enzymer – som jeg skrev for nylig – en af udfordringerne i forhold til at få aktive ingredienser gennem hudbarrieren. De risikerer at nedbryde dem, før de har gjort gavn. Det kan man så bruge enzymer til at undgå. Enzymer har i det hele taget stort potentiale i hudpleje og hudpleje-teknologi, hvor de kan forenkle og effektivisere produktionen af kosmetik og dermed give os billigere, mere stabile og miljøvenlige produkter.
Så enzymerne arbejder også selv om de ikke står på forsiden. Men som altid, når man er genial, så er man også vanskelig, og enzymer er følsomme over for pH, temperatur og lys. De er ikke rigtig nogen måde at vide på, om de er aktive i produktet, kun på et laboratorium. Enzymprodukter bør opbevares køligt og mørkt.
Skriv et svar