Jeg kan simpelt hen ikke lide hvid såkaldt chokolade. Det er noget fedtet stads, og bør ikke kaldes chokolade. Faktisk har det intet indhold af helsefremmende og stimulerende kakao. Jeg kan rigtig godt lide den mørke af slagsen og har unægtelig ikke været diskret med min begejstring. Skulle man have lyst til genlæsning, så er det bare at klikke HER og HER . Men i går læste jeg så HER, at forfatteren til ’The Happiness Diet’, dr. Drew Ramsey, siger, at man ligefrem bør undgå hvid chokolade.
Citat: The right kind of chocolate serves not only as a sweet treat but a brain-boosting superfood, too. The problem is, white chocolate’s health profile is blank. “The data on the health benefits of cacao is pretty awesome,” says Dr. Ramsey. “Much of this is due to a set of amazing phytonutrients that can increase blood flow to the brain, protect blood vessels, and boost mood and focus. White chocolate is missing all this goodness.” The Solution: Indulging in a dark chocolate treat? Look for organic versions…….”citat slut!
Jeg foretrækker også sort kaffe, faktisk kan jeg overhovedet ikke drikke latte – jeg kan jo lide kaffe. Og hvis man har fulgt debatten i den senere tid både i ind- og udland, så er det måske endda bedre for helbredet at undgå mælk. Kaffe i moderate mængder har derimod en sundhedsfremmende effekt.
For mig er kaffe en total-sanse-nydelse – smagen selvfølgelig men også den smukke sortbrune farve og duften. Derfor maler jeg bønnerne før hver bryg, og det vil sige en kop formiddag og en eftermiddag. Så jeg er bestemt ikke enig med den journalist i Berlingske, der forleden aflivede kaffemøllen/kværnen og skrev, at det var et af de køkken-apparater, der ikke havde stået distancen og tilføjede ‘hvem husker at købe hele bønner’. Det tager nul tid at male sine bønner og jeg finder det ikke sværere at række ud efter posen med hele bønner end dem, det har stået malet i lang tid og har mistet aromaen….. Sikke en opsang ((;
Afrika er den største producent af chokolade og kaffe har sin oprindelse i Afrika begyndende i Kaffa i Etiopien. Afrika sætter i øjeblikket også sin natur- og farvegenerøse signatur på kosmetikken, og jeg tror på, at det er mere end en af de sædvanlige modetrends, jeg tror på, at vi ikke bare har fået øjnene op for de vidunderbare naturressourcer men også for at den bedste opbakning, man kan yde, er reel og fornuftig handel i respekt. Iværksættergenet trives også under sort hud.
I dag skal jeg stifte nærmere bekendtskab med African Botanicals, som i kraft af sin kultstatus (og tydelige navnehenvisning) netop kan lede opmærksomheden mod en sådan handel. Her er det marulanøddeolie, men også argan og baobab er hudforskønnende darlings sammen med kokosolie, rød te og meget mere. Black beauty is her to stay!
Anneka skriver
Også Mørk chokolade og sort kaffe til mig tak! Hvid chokolade minder mere om stearinlys i smagen – uden dog at have smagt dem :/. Det er næsten alt “hvidt” der mangler næringsstoffer.. hvidt mel, hvidt sukker, hvide ris.
Jeg har altså også kaffekværn (det har de fleste jeg kender også) – to stk. En til nødder og lign – og en til kaffe. Har hele bønner i fryseren. Men når det skal gå hurtigt er jeg på Neskaffe og gerne et skvat fløde. Tror det er sundere end mælk og smager skønt her om efteråret/vinteren.
Lise skriver
Du har faktisk ret Anneka (bare Helle ikke læser med!!), hvid chokolade minder om stearin (; Jeg ved ikke, om det er årsagen, men farve, duft, smag er jo knyttet til pigmenter i frugt og grønt. Jeg har godt hørt det med bønner i fryseren, måske skulle jeg prøve. Nes’en bryder jeg mig simpelt hen ikke om….heller ikke ‘lugten’ men husets herre snupper en kop uden for de to friskkværnede kopper. Hvad mælkeprodukter angår, så er juryen jo ude, men et skvæt fløde er nok ikke det, der giver leaky tarm.
Lise skriver
Pyha, der slap jeg alligevel billigere, end jeg havde regnet med Helle (; Du beholder dine hvide lakridsflødeboller, og vi er enige om nykværnet sort kaffe (i det store og hele). Jeg har endog en gammel kaffekværn, som dog agerer køkkenkuriosum.
Jeg kom til at tænke på teksten herover, da jeg kørte ind i dag….der var på P1 en udsendelse om Goma/Congo, og det var den sædvanlige triste historie om krig og voldtægt – og kaffen i journalistens kop var fra….Sydamarika! Det er et stykke vej endnu );
Helle Rick skriver
Ja, ja, ja, ja, ja 😉 Griner (jvf. tidligere opslag). Black is great! Det er vi ihvertfald enig om, og kaffemølle/kværn har bare at blive. Jeg køber stort set kun hele bønner og indimellem sågar ristede med forskellig smag. Lige pt. har jeg gang i nasselnøddekaffe og julekaffe. Det er godt og de bliver drukket uden mælk, netop for smagen om at gøre. Jeg kan godt lide en lille smule mælk i når jeg er på arbejde. Automatkaffe er bare noget skrammel, selvom det er hele bønner der kværnes. Det allerbedste kaffe er stadigvæk friskkværnet brygget på gammeldags manér. Mørkchokolade af den rigtig gode slags er nu heller ikke at kimse af 😉 – men de dér hvide flødeboller med lakrids på toppen og marcipanbund er nu altså gode 😉