Endelig er de sluppet løs. Helt løs. I sandet, i vandet, i græsset. Mine fødder er i hvert fald ved at genlære, hvad det vil sige at være en af kroppens fornemste konstruktioner. Det var her jeg kom i tanke om Helle Gotved’s bog ”Stærke fødder, smukke ben”, som jeg arvede efter en gammel kollega.
Foto: pixabay.com
Hun var fantastisk, Gotved, og hun rammmer lige ned i fodforsømmelserne ved at beskrive, hvordan små børn ligger og spræller med fødderne og har gang i tæerne som var de fodfingre. Knytter dem f.eks., så hele fodsålen rynkes sammen. Kan du det? Krumme tæerne og så tage fat i et håndklæde på gulvet. Jeg troede, jeg kunne, men det gik ikke optimalt. Til gengæld kan jeg stadig sprede tæerne og bruge ”storetåens udadfører”, som Gotved skriver. Kan du det? Få storetåen til at lave afstand til de øvrige tæer? Spring ud i det løse sand og lad dine fødder arbejde sig tilbage til storform før de igen skal spærres inde. Hvordan du får dem til at se nysselige(re) ud, kommer jeg til i morgen.
PS: Får du lyst til mere fodarbejde, så stå/gå på tæer og bagefter hælene. Stræk fødderne og vip dem ind mod dig. Rotér i anklerne, så du drejer fødderne først den ene vej og så den anden. Det er ren Helle Gotved, hvis system, som hun selv udtrykker det, drejer sig om ”undervisning i at fungere som menneske”. Læs eventuelt mere om denne fantastiske kvinde her….en ildsjæl og firstmover af de sjældne, som beholdt sin ranke holdning og gode form til hun døde højt oppe i alderen i 2006!
Foto: valsphotography.com
Marianne skriver
Eller prøv at samle små sten op med tæerne – det hjælper også 🙂
God sommer til alle
Lise Grosmann skriver
Ja, hvis man kan gå på dem….av, av (-;