Selv hvis man bruger den håndfuld til kroppen og en teskefuld til ansigtet og så tror sig sikker i solen er der en anden fare. SPF omhandler beskyttelsen mod UVB-stråler, altså solforbrænding først og fremmest. På europæiske solcremer kræves, at beskyttelsen mod UVA-stråler udgør en tredjedel af SPF-tallet – altså stadig forudsat, at man bruger de der 2 ml solcreme per cm2 hud, som anvendes ved udregning af SPF-tallet. Det vil sige, at man – hvis alt er efter forskrifterne – kan regne med en UVA-beskyttelse på 10, hvis SPF er 30. Og selvfølgelig højere ved SPF 50, hvilket jo er positivt.
Altså lige bortset fra, at UVA udgør 95 procent af de UV-stråler, der rammer os derude, og de ryger helt ned i dermis og kan beskadige celleDNA. Ydermere er der krudt på dem fra morgen til aften, de har ikke en faldende kurve over dagen som UVB-strålerne. Scenariet er altså, at man føler sig tryg, fordi man bruger høj SPF efter forskrifterne, herunder genindsmøring hver anden time, huden bliver ikke rød og så kan man nyde det i timevis på stranden. Det lyder ikke som nogen god idé, vel….
HeLene /@Leafysmoothie skriver
Disse indlæg, altså det er derfor jeg elsker at hænge ud på #lisegrosmann.dk
<3<3<3
Sundt fornuft og opfordring at 'tænke selv' me likey mucho!
Lise Grosmann skriver
HeLene/@leafysmoothie: Smil <3 På #lisegrosmann har de også nogle af de bedste tests - f.eks. af solcremer https://www.lisegrosmann.dk/hun-har-en-solcreme-obsession-siger-hun-og-nu-har-hun-testet-for-os/