Jeg er hardcore, så jeg snupper lidt af den her fætter hver dag. Råt! Altså, jeg mener, at jeg spiser det råt. Kål indeholder ud over mange andre fantastiske næringsstoffer også vitamin K. Og K kan noget med Q (CoQ10), som kan noget med vores mitokondrier, som har ansvar for energi til at holde cellerne i live. Det er derfor, de er et af videnskabens anti-age fokusområder, som jeg nævnte forleden. Og jeg kommer til det og de andre anti-age strategier, men der er en del at læse.
Indtil da, så bare tro på mig og fyld brændstof på af den rigtige slags. Hvis du tager Q10 tilskud, så gør det sammen med fedtholdig mad og tidligt på dagen, så du ikke ligger og spræller fuld af energi, når du skal sove. Og har du endnu ikke vænnet dig til fætter grønkål, så kan du jo starte med disse InSpiral grønkålschips. 100% naturlige og økologiske, uden gluten og tilsat sukker…lutter vegan raw. I øvrigt er selv fabrikken miljørigtig og soldrevet, og emballagerne er bæredygtigt produceret. Hurra for virksomheder, der gider gøre sig umage!
Der er 30 gram i posen og når du er blevet så hooked, at du bare på have knas ved hånden, så fås også grønskålschips i to-go-poser med 10-12 gram. Der er flere varianter end vist her. Og hvis du sidder og bare må have og ikke lige ved hvor, så bare klik HER.
OSB! Fotos herunder er links til tidligere tekster og man kan derfor ikke vinde på det viste link.
Ja, jeg er også kål-addict!
Laver faktisk mine egen kålchips, med en creme på før jeg tørrer dem så smager de af sour cream and onion chips. Cremen er ikke en hudcreme, men en cashewnødde fløde med løg og krydderier som man smørere på chipsene før de ryger i dehydratoren. Det bliver som dem i poserne =)
Findes mange opskrifter på nettet, søg på raw kale chips!
Køber også tit færdige, især på rejser så jeg kan få mit kål-fix!!!
Dejlige billeder!
HeLene: En ret så avenceret en af slagsen….hallo, chipser selv og laver dip. Det lyder lækkert. Tak for tips kære.
Jeg bruger meget ofte grønkål i salatskålen. Det smager skønt 🙂
Kirsten V. Ja, det gør det nemlig, og så pynter det med sin mørkegrønne farve.
Av, av- der ramte du én af mine svage punkter 🙂 det grønne. Jeg spiser grønt og frugt hver dag (også råt), gerne sammen med nødder og kerner, men det helt grønne bliver sjældent til mere end blegselleri/ broccoli. Jeg kan rigtig godt lide kål og bruger det også i salat, men kun i små mængder, for ellers får jeg simpelthen ondt i maven, som puster sig op. Synes ikke det er så slemt, hvis det får en tur på panden. Det kunne være jeg skulle prøve kålchipsene istedet. Jeg er vild med rodfrugtchips, så mon ikke kålchipsene også er et hit 🙂
Lisbeth M.: Måske hellere lidt nænsom damp og i hvert fald lav varme. Især ved stegning, grill og kogning (og især animalsk mad) udvikles AGEs=glykotoksiner, som fører til meget skidt bl.a. at crosslinke med vores proteiner f.eks. i huden. Jeg snitter grønkålen ganske fint og skær i øvrigt rosenkål i tynde skiver og mixer med min salat eller bruger det som grønt drys over maden.
Jeg synes godtnok du er ret sej kære Lise! En du snitter det vel også fint. Jeg kan så godt lide spidskål. Selvom der nok ikke er så mange af de gode stoffer i, klorofyl m.m som det helt grønne.
Pudsigt! Mht Q10. Jeg har sovet rigtig dårligt flere nætter, vågen siden halvfem og er lidt for hyper om dagen. Lidt som når der er fuldmåne (hvilket jo heldigvis er videnskabeligt bevist nu at have sammenhæng med søvn)
Men har netop taget Q10 i en uges tid! Tror det er for stærkt for mit system. Må hellere stoppe et par dage. Så hellere få lidt Q10 naturligt fra nogle af de kålchips! 😉
Hvorfor er der ikke nogle flere der producerer nogle smadder sunde “usunde” varer. lakridser, chokolade, og syrlige engelske vingummi og også gerne nogle rigtig sunde M&M med peanuts for bare at nævne nogle.
Rigtig god aften.
Kh Anneka
Anneka: Man kan måske ligefrem sige, at jeg er rå! Alt i den grønne afdeling forsøger jeg at få både så friskt som muligt og spise så utilberedt som muligt. Som jeg lige skrev til Lisbeth, så snitter jeg grønkålen ganske fint og skærer også rosenkål i tynde skiver, som jeg så drysser over salat eller anden mad. Hvis rå grønkål er for grov, så sidder den fast i halsen.
Naturesource, som også er forhandlere af disse chips, har rigtig mange sunde syndige spiser. Der er sikkert også noget M&M agtigt – og i hvert fald choklade. Som i øvrigt er sund, når det er den mørke slags.
Hvis du tager Q10 om morgenen og holder dig til 30 mg så kan det jo godt være, at det fungerer. Prøv at stoppe, som du skriver, og mærk om noget ændrer sig og så begynd igen på den måde.
Kære Lise. Jeg ved ikke om jeg allerede har skrevet noget til denne post. Jeg har stadig problemer med at kommentere i Chrome, så nu prøver jeg en anden browser 🙂 Jeg kan rigtig godt li grønkål, det bliver bare aldrig til noget. Jeg må få kigget i min mursten “Aarstidernes bedste”. Kan du anbefale nogle af smagene i chips’ne? Jeg ønsker mig sådan Lisa Eldridges bog i julegave. Det er så fint, hvad hun poster på Instagram fra den hver dag, og også dit sidste indlæg gør mig hooked. Jeg håber, der er nogle af mændene i mit liv, som giver mig den – ellers bliver den en self treat i det nye år i stedet for tøj på udsalg 🙂
Stine Nygaard: Jeg er ked af, at du har problemer, som jeg unørd ikke lige kan hjælpe dig med, men det lykkedes da denne gang.
Jeg har ikke smagt chipsene – endnu – så her kan jeg ikke hjælpe dig, jeg syntes bare, at de var en god idé, som I skulle kende.
Og Lisa’s bog er fantastisk, men altså ikke en how-to….mere historie og personportrætter. Du skal ønske den eller købe den, hvis det er noget for dig.
Ja jeg ved ikke hvad det er med Chrome. Måske er det mit ad block software som driller. Men det virker her i Explorer som vist hedder Edge nu på min nye pc…? Jeg er helt klar over at Lisas bog er en “historie”-bog 🙂